ODRŽANA REDOVNA IZBORNA SKUPŠTINA ZK BIHOR: HALILOVIĆ I DALJE PREDSJEDNIK

ZK Bihor

    I u narednoj godini na mjestu predsjednika Upravnog odbora ZK „Bihor“ biće dipl. ing agronomije Esko Halilović, potpredsjednik Edin Medo Latić, sekretar Hamdija M. Rastoder, predsjednik Skupštine biće Remzija Hajdarpašić, dipl. ing. mašinstava, a predsjednik savjeta ostaje Hamid Rastoder Savinoborski. Na mjestu blagajnika i ove godine biće Sead Agović. Finansijsku komisiju činiće Hajro Halilović, Sadat Ramdedović i Alija Skenderović

U luksemburškom gradu Rumelanžu, u velikoj sali Centra za kulturu ovoga grada, 26. 01. 2020., održana je jedanaesta Izborna i Generalna skupština ZK „Bihor“.
Novi član udruženja Dragutin Škrobot koji dolazi iz Rume u Srbiji, profesor muzike, potrudio se i u dobroj mjeri uspio da uz gitaru, sevdalinke i pjesmama iz svoga kraja, uveseli prisutne.
Sjednicu je zvanično otvorio predsjednik skupštine za period 2019. Raif Adrović.
Članovi ovog udruženja još jednom su pokazali svoju punu privrženost i u velikom broju se odazvali pozivu za skupštinu.
Predsjednik UO ZK Bihor za period 2019. Esko Halilović, naglasio je da udruženje iz godine u godinu ostvaruje vidne rezultate i dopunjuje svoje aktivnosti, pogotovu na polju kulture i humanitarnih akcija, koje su, prevashodno, usmjerene prema Bihoru, ali i ne samo u tom pravcu.
Prepoznati smo, pohvaljivani i nagrađivani. I sve nas to obavezuje da ne posustajemo i da, bar onoliko koliko je u našoj moći, pomažemeo one kojima je to najpotrebnije, bez obzira na vjeru, naciju i mjesto življenja. Prioritet nam jeste zavičaj, ali se mi vrlo često s punim senzibilitetom okrećemo i prema ljudima koji žive u drugim mjestina Crne Gore, naglasio je, između ostalog, Halilović u svom obraćanju.
Poslije obraćanja predsjednika UO udruženja pristupilo se uobičajenom dnevnom redu po sljedećim tačkama:

  1. Izvještaj blagajnika o finansijskom stanju
  2. Izvještaj finansijske komisije
  3. Izborni proces
  4. Razno

Blagajnik udruženja Sead Agović je informisao prisutne o finansijskim tokovima udruženja u prošloj godini i naglasio da, i pored velikih donacija, udruženje, kada su finasije u pitanju, stoji na čvrstim nogama i detaljno elaborirao put novca u prošloj godini, te da je kasa kluba dodatno osnažena značajnim donacijama Uprave za dijasporu Crne Gore za festival Dani bošnjačke kulture i reviju Bihor.
Prisutnima se obratio i predsjednik finansijske komisije Harun Hallilović koji je izrazio zadovoljstvo radom blagajnika i transparentnošću poslovanja kluba.
Poslije njihovog obraćanja, prvo se predstavila folklorna grupa ZK „Bihor“ a onda je uslijedio proces glasanja za članove novoga odbora i druge organe upravljanja udruženja.
Dosadašnji potpredsjednik Upravnpog odbora udruženja – Nino Muhović je ažurirao spiskove članova.
Komisija za prebrojavanje glasova koju su činili Meliha Agović, Resmin Pajo Ramdedović, Elvedin Muhović, Alija Rastoder i Harun Halilović, odradila je svoj posao, a onda je, poslije njihovog prebrojavanja glasova, konstatovano da su u novi odbor ušli sljedeći članovi:

  1. Esko Halilović
  2. Remzija Hajdarpašić
  3. Jasmin Miko Šabotić
  4. Hamdija Rastoder
  5. Edin Latić
  6. Sead Agović
  7. Ernad Muhović
  8. Džeko Skenderović
  9. Sabit Šabotić
  10. Sabrija Raamdedović
  11. Enver Šabotić
  12. Mevludin Mele Avdić
  13. Tufo Čivović
  14. Zeno Ćeman i
  15. Hamid Rastoder Savinoborski 

Na kraju, poslije konsultacija članova novoga odbora, odlučeno je da se rukovodne funkcije u klubu podijele na sljedeći način:
Predsjednik Upravnog odbora: Esko Halilović
Potpredsjednik: Edin Medo Latić
Sekretar: Hamdija Rastoder
Predsjednik savjeta: Hamid Rastoder
Blagajnik: Sead Sejo Agović

Predsjednik skupštine: Remzija Hajdarpašić

Finansijsku komisiju čini će:
1. Hajro Halilović

  1. Sadat Ramdedović i
    3. Alija Skenderović

Druženje se nastavilo do kasno u noć uz atmosferu kakva i dolikuje ovom udruženju – svečarski i veselo.

F. S.