UNION 05 BRILJIRAO U GRADU KOPSTALU 

Odavno nismo vidjeli tako smišljenu i timski savršenu igru kao što je to bilo danas u luksemburškom gradu Kopstalu, gdje je podmlađena ekipa FK Union 05 pod vođstvom predsjednika kluba Mite Ličine i trenera Kenana Škrijelja deplasirala ekipu Kopstala na njihovom terenu.

Bila je ovo utakmica za FLF, te se Union uspio plasirati u šesnaestinu finala, znalački održao lekciju protivniku i pokazao da se dobro uigranom taktikom dolazi do velikih rezultata.
Bila je to vrlo dobra igra i jednog i drugog tima, ali se ekipa Uniona pokazala spretnijom, spremnijom i motivacionijom za pobjedu.
Rezultat od 4:0 i nije realan pokazatelj igre, jer je Union imao bar još toliko stopostotnih šansi i samo je čudo spasilo ekipu Kopstala da ne dožive neviđeni krah na svom terenu.
Jedan od najboljih igrača u ekipi Uniona Edis Hamzić povrijedio se polovinom drugog poluvremena, ali ni to nije omelo „Mitiće“  da dođu do visoke pobjede.
Vrijeme prohladno i sunčano, ali mokar i klizav teren je u više navrata omeo igrače oba tima i prekinuo više dobrih akcija, koje su, uglavnom, pokretane sa strane Uniona.
Već u osmoj minuti mlađahni Mehdi Toaurgnist sa lijevog krila, u strahovitom naletu šutira i golmana Kopstala je nemoćan.
Nije se dugo čekalo a korpulentni i horan za igru Edis Hamzić pogađa za 2:0.
Za 3:0 pogađa Dane Ribeiro Faria, a za 4:0 Christophe Rodrigues.
Teško da se može odvojiti koji je najljepši od ova četiri gola, ali je zasigurno ovo bila utakmica za pamćenje i primjer  i pouka da se mladi igrači trebaju što češće „bacati“ u vatru.
Kao rijetko kada, navijači FK Union 05, napuštaju stadion u Kopstalu puna srca i s vjerom da ovaj klub može još više i još bolje.