U PETNJICI ODRŽANO OTVORENO PRVENSTVO CRNE GORE U STRELJAŠTVU: ORGANIZACIJA ZA DESETKU, PUCAO I SRĐAN MRVALJEVIĆ

Prvenstvo Crne Gore u streljaštvu

Proteklog vikenda na strelištu “Latska barica”, održano je Otvoreno prvenstvo Crne Gore u streljaštvu na kojem je učešće uzelo 80 takmičara koji su se nadmetali u dvije discipline: pištolj i revolver velikog kalibra.

Takmičenje je bilo kako pojedinačno tako i ekipno.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolji je Nikšićanin Aleksandar Lukić iz revolvera a u disciplini – pištolj, Siniša Popović, pripadnik VJ Crne Gore.

U ženskoj konkurenciji, prvo mjesto je pripalo Podgoričanki Nadici Brković. Ekipno najbolja je ekipa Vojska II. Na takmičenju je bilo organizovano i pucanje za amatere a najbolji među njima je predstavnik Bihora iz Luksemburga, Muller Laurent.

Domaćin takmičenja, Medo Latić je istakao zadovoljstvo odazivom takmičara.

„Iskorisitiću priliku da se zahvalim predsjedniku Saveza streljaštva Crne Gore, Zoranu Boškoviću jer je ozbiljno shvatio naš entuzijazam i ljubav prema prije svega za druženje kroz ovu sportsku disciplinu. Hvala sudijama, Draganu Peroviću i Musi Tahiri, na njihovom strogoj odnosu tokom takmičenja a to je dovelo da isto prođe bez i jednog incidenta. Hvala lokalnoj upravi na podršci. Moram posebno da istaknem zahvalnost i zadovljstvo našem šampionu, džudisti, Srdjanu Mrvaljeviću koji je došao iz Nikšića i prvi put pucao iz vatrenog oružja. On je toga dana, strujnjaču zamijenio pištoljem i puno mu hvala. Njegov rezultat treba da nas sve plaši jer postoji mogućnost da naš šampion pređe u streljačke vode. Kao zaljubljenik sportskih dešavanja, ovo me posebno raduje što se dešava kod nas. Moja satisfakcija je i ta što mi je predsjednik saveza rekao da smo postavili visok stadnard budućim organizatorima ovakvih dešavanja. Naravno, mi nastavljamo i dalje sa ovakvim dešavanjima jer je to mladoj opštini Petnjica neophodno“, istakao je Edin Medo Latić za portal radija.

Milić Ćorac, član SK “Zajcev” iz Berana, je imao sve pohvale na račun organizatora.

“Kada dođete na jednom ovako organizovanom takmičenju, o rezultatu se i ne razmišlja. Mislim da je malo takmičara koji su razmišljali o rezultatu. Organizacija i sve ono što su priredili domaćini je teško opisati. Jedno veliko hvala domaćinima i znam da će nastaviti da gaje dobar domaćinski odnos”, istakao je Ćorac za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ