NAJDRAŽA POSJETA RADIJU PETNJICA: MLADI LATIĆI IZ BERNA OTKRILI ŠTA SE KRIJE IZA “HABER KUTIJE”

Latići u studiju Radija Petnjica

Dječija radoznalost je uvijek za odrasle zadatak na koji se mora odgovorno i savjesno odgovoriti, a posebno kada im treba proširiti vidike o nekoj temi.

Radio Petnjica je imao tu privilegiju i posebno zadovoljstvo da ugosti tri takva mališana, koji su iskoristili boravak u zavičaju svojih roditelja da posjete prostorije radija.

Salih, Malik i Dina Latić su stidljivo, ali odlučno, prešli prag prostorija radija u želji da uživo vide kako izgleda radijski studio, kako sve to funkcioniše i šta se nalazi iza zvučnika.

To što su rođeni u Bernu i tamo pohađaju školu nije uticalo na njihovo vaspitanje koje nose iz porodice, pa su u prostorije zakoračili sa prigodnim poklonom, eto, tek toliko da se ne uđe praznih ruku.

Novinar radija je dao sve od sebe da na što jednostavniji način djeci pokaže šta se krije iza “haber kutije”, što su oni sa zanimanjem i dječijom fasciniranošću slušali i posmatrali. Iskoristili smo priliku i da obavimo razgovor sa malim –  velikim Latićima iz Berna, koji su bez prisustva treme bili dostojni sagovornici.

DENIS BOŽOVIĆ