FOTO PRIČA: POSJETA SEJRANA MIRZAZADEA ŠKOLI “25 MAJ” U VRBICI – KULTURA NEMA GRANICA

Sejran Mirzazade u Petnjici

Krajem prošlog mjeseca, 30.09.2019. godine, direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana Sejran Mirzazada  je u pratnji  predsjednice Javne ustanove Narodna biblioteka i čitaonica “Njegoš”, Olivere-Mace Martinović i savjetnika u Kulturno-ekonomskom centru Azerbejdžana, Božidara Proročića, posjetio  JUOŠ “25. Maj” Vrbica.

Posjeta je organizovana u sklopu kulturne saradnje Azerbejdžana i Crne Gore.  Za goste je upriličen kulturno-umjetnički program učenika OŠ „25. Maj“ Vrbica.

Goste su sreli pored direktora škole, Isljama Ćemana i radnika ove ustave i predsjednik i potpredsjednik opštine Petnjica, Samir Agović i Muslija Kalić sa svojim saradnicima.

Gosti su školskoj biblioteci poklonili zavidan broj knjiga, a domaćini su pored programa priredili i bogatu zakusku sa tradicionalnim specijalitetima petnjičkog kraja.

U svojem govoru direktor škole se zahvalio gostima i svima koji daju svoj doprinos da ova škola izrasta u savremenu, novu školu, školu po mjeri djeteta, „školu 21-og vijeka“. Prisutni su upoznati sa kratkim istorijatom škole, prednostima ali i nedostacima.

Direktor Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana, g-din Seyran Mirzazada  se ovom prilikom obratio prisutnima i istakao da kultura nema granica i da na najljepši način pokazuje kroz kulturne programe bliskost i prijateljstvo Crne Gore i Azerbejdžana. Posebno je istakao zadovoljstvo što je posjetio OŠ ,,25. Maj” u Vrbici a domaćinima je uputio veliku zahvalnost na gostoprimstvu uz napomenu da će se saradnja ove škole i Kulturno-ekonomskog centra Azerbejdžana nastaviti.