Fudbaleri Petnjice, i pored toga što su ostvarili istorijski uspjeh plasmanom u 1/8 Kupa Crne Gore, juče nijesu otputovali na utakmicu u Mojkovcu gdje su trebali da budu domaćini ekipi FK Podgorica.

Iz uprave petnjičkog kluba, odluku o neigranju osmine finala kupa smatraju ispravnom, jer je Komisija fudbalskog saveza CG odluku o tome da teren u Gusarama ne zadovoljava uslove za ovaj nivo takmičenja, saopštila par dana pred meč.

“FK Petnjica je spreman da snosi posledice zbog svoje odluke, ali takođe smatramo nekorektnim i krajnje neozbiljnim odluku Komisije za takmičenje FSCG da nam par dana prije utakmice saopšte da naš teren nije licenciran za ovaj nivo takmičenja. Da vas podsjetimo da je naš tim 28.08.2019.godine, pobjedom nad Gorštakom izborio 1/8 finale Kupa, pa nam je malo čudno da nam se odluka da moramo igrati na “tuđem” terenu saopštava 30.09.2019.godine, odnosno, mjesec dana kasnije iako je već tada FSCG znao da je FK Petnjica ekipa iz Regije i još tada je mogla poslati obavještenje da moramo da licenciramo naš teren ili igrati na nekom od terena koji je već licenciran. Da vas podsjetimo da je i 26.09.2019.godine, na izvlačenju parova 1/8 finala Kupa, prisustvovao i predstavnik našeg kluba i da tada nije bilo ni govora o tome da se utakmica igra van Petnjice što se može potvrditi i na sajtu FSCG gdje je do danas stajalo mjesto odigravanja utakmice Gusare.

Iz ovih a i iz razloga što nijesmo u mogućnosti da jednu prvoligašku ekipu dočekamo na svom, domaćem terenu i pred svojom publikom, što je i bio naš primarni cilj da igramo u Kup-u, iako je naš teren posjeduje kvalitetnu travnatu podlogu, svlačionice sa tuševima, kompleno pokrivenu tribinu sa 400 mjesta na čemu bi nam mogli pozavidjeti i mnogi klubovi iz većeg ranga, odlučili smo da se ne odigramo utakmicu”, stoji u dopisu FK Petnjica poslatom na adresu FSCG.

DENIS BOŽOVIĆ

PODIJELI