DINAMO UGRABIO DRAGULJ IZ BIHORA: MURATOVIĆ U ZAGREBU

Ponikao je u podgoričkoj Areni, igrao je za pionire Budućnosti, karijeru je nastavio u OFK Titograd, a vanserijski talenat je prepoznala najbolja omladinska škola u regionu – 15-godišnji Bihorac Anes Muratović je novi fudbaler zagrebačkog Dinama!

Igra na poziciji štopera, visok je 194 centimetra, težak 90 kilograma, a “modri” su ga ugrabili ispred Crvene zvezde i Fenerbahčea, koji su bili opasno zagrizli.

“Crveno-bijeli” iz Beograda su ga probali na insistiranje svog trenera – skauta Nenada Filipovića, Muratović ih je oduševio, ali su Beograđani odugovlačili sa papirologijom, dok je identičnu stvar uradio i velikan iz Istanbula. To Dinamu nije moglo da se desi.

“Modri” su Muratovića “snimili” prošle godine na turniru u Karlovcu dok je nosio dres “romantičara”, u januaru su ga pozvali na probu, a sada su obnovili kontakt. I kontakt je prerastao u trogodišnji stipendijski ugovor – do 18. godine. Talentovani defanzivac je prethodnih mjesec dana proveo u Zagrebu, trenirao je sa kadetskom ekipom, odigrao tri prijateljska meča, a prvu zvaničnu utakmicu će upisati vjerovatno već za vikend.

Koliko Hrvati vjeruju u talenat mladog Bihorca dovoljno govori podatak da su mu dali njihovu ličnu kartu.

Kada je Crvena zvezda shvatila da je Dinamo na korak od potpisa sa Muratovićem, pokušala je užurbano da završi papirologiju i da ga privoli u glavni grad Srbije, ali mladi centarhalf nije želio da pogazi datu riječ “modrima”.

Muratović je na najboljem mjestu za razvitak talenata, sada je na njemu da nastavi sa kvalitetnim radom pošto se pomaci u njegovoj igri i građi već vide, a Crna Gora bi mogla da dobije štopera za budućnost…

ALEN KASMIĆ (STANDARD)