DŽUDISTI REPREZENTACIJE CRNE GORE U LUKSEMBURGU

Džudisti reprezentacije Crne Gore, koji su doputovali na svjetski kup u Luksemburgu, koji se boduje za učešće na olimpijske igre „Tokio 2020.“, posjetili su 27 sept. ZK Bihor gdje im je pripremljen srdačan i topao doček.

Za ovo takmičenje u Luksemburgu prijavljeno je 463 takmičara iz 51. države svijeta.
Repezentaciju Crne Gore predvodi Omer Nurković, trener reprezentacije, a sastav takmičara čine:
U kategoriji do 66 kg borit će se Jusuf  Nurković, u aktegoriji do 90 kg Srđan Mrvaljević, svjetski prvak u džodu i do 100kg Anto Dubreta.

Uvažene goste sportiste, na dočeku u ZK Bihor, pozdravili su predjednik udruženja Esko Halilović, Remzija Camić, konzul Crne Gore u Luksemburgu, kao i Edin Latić, član ZK Bihor.
Svi su se složili u jednom:  ZK Bihor je kuća koja dočekuje sve dobronamjerne goste iz Crne Gore, a kada ima priliku da ugosti svjetski poznate sportiste – to je posebna privilegija.
Sportisti iz Crne Gore su se zahvalili na toplom dočeku i naglasili da je ovo njima najsrdačniji doček u njihovoj karijeri a proputovali su širom svijeta gdje su se sretali sa mnogim udruženjima i iseljeničkim zajednicima iz Crne Gore.
Takmičenje počinje sutra, 28. septembra u 10.00h  kada borbe crnogorskih zmajeva otpočinje Jusuf Nurković, a u nedjelju se bore Mrvaljević i Dubeta.
Valja napomenuti da je Srđan Mrvaljević nosioc zlatne medalje na svjetskom takmičenju u Parizu 2011.

F.S.