PETNJICA ZASLUŽUJE VELIKE PREDSTAVE: ODIGRANA PREMIJERA “KRALJEVIĆ I PROSIJAK”

Danas je u Centru za kulturu Petnjica premijerno izvedena pozorišna predstava “Kraljević i prosjak”, po motivima istoimenog romana Mark Tvena.

Pokrovitelj je Opština Petnjica, Ministarstvo kulture i Opština Nikšić.

Tom prilikom, gosti Radija Petnjica bili su režiser Zoran Rakočević, glumac Boban Čvorović i Sinan Tiganj, direktor Centra za kulturu Petnjica.

“Stvarno jeste jedna vrsta osobite časti raditi na sjeveru Crne Gore, pogotovo ovako ozbiljne projekte u koprodukciji sa ozbiljnim pozorištima, kakvo je nikšićko pozorište. Ovo jeste jedan proboj na kulturnoj mapi Crne Gore. Zaista mislim da je velika stvar za Petnjicu da može i u budućnosti da računa ne samo na mlade ljude i ljude iz institucionalizovanih pozorišta i kuća, već i da možemo da razmišljamo da se polako, kroz određene projekte, pozicionira na kulturnoj mapi. Izbor komada nijesam htio da bude bilo šta. Htio sam, ako treba da radimo svjetskog pisca Mark Tvena, radićemo Mark Tvena. Petnjica zaslužuje da ima naslov koji je prepoznat i koji svi znaju. Svi znaju ko je Mark Tven i znaju za ovu priču” kazao je Zoran Rakočević.

Boban Čvorović je ovom prilikom poručio “Vrlo sam prijatno doživio gostovanje u Petnjici, zato što je to malo mjesto, novoosnovana opština, što trebaju i gledaoci manjeg uzrasta. Veliko mi je zadovoljstvo što igram u ovoj predstavi. Ona djeluje upozoravajuće. Dakle, tretira život na globalnom nivou. Pozorište može da učini gledaoca hrabrijim, da mu skrene pažnju. Ova predstava je reper da se razmišlja đe živimo, kako živimo i ukazuje na socijalne probleme “

“Petnjica je danas pozorište. Danas će biti premijerno izvedena predstava “Kraljević i prosjak” i Semir Gicić dolazi sa svojim stan up-om. Koristim priliku da se zahvalim niksićkom pozorištu što nam je omogućilo da odradimo projekat sa njima i budemo koproducenti ove pozorišne predstave. Ovo je veliki dan za naš centar, jer imati dvije pozorišne predstave u istom danu​ za sve uzraste, ipak je uspjeh.” kazao je Sinan Tiganj.

LION HODŽIĆ