KRATAK PERIOD OPUŠTANJA KOŠTAO TRI GOLA: UNION IZGUBIO U POSLJEDNJA TRI MINUTA

Union

Skoro da se i ne sjećamo takvog preokreta na jednoj fudbalskoj utakmici, kakav se juče dogodio na gradskom stadionu u Bettenbourgu (Luksemburg). Naime,  na tom stadionu, za kup Luksemburga, sastali su se ekipa domaćina Bettenbourg i ekipa „Union 05“ koju predvode Mita Ličina, predsjednik kluba, i od ove sezone trener Kenan Škrijelj.

Kao što je poznato u timu Union 05 igra više fudbalera koji vode porijeklo iz Bihora, pa ga s pravom neki nazivaju i Bihorski klub.  U ovu sezonu takmičenja ušli su na velika vrata sa nekoliko odličnih pobjeda, ali i pojačani.  Jedan od onih iz pojačanja koji je istinski zablistao je i Edis Hamzić. Danas je postigao dva gola, od kojih je drugi posebnog šarma i ljepote, i to sa udaljenosti od 25 metara.

Sve vrijeme utakmice, tim Uniona 05 bio je znatno bolji, dominirao terenom, loptu uglavnom imao u posjedu, ali…

Samo tri minute prije kraja pale su prve kapi kiše na zeleni tepih stadiona u Bettenbourgu. Da li su one pomutile razum igračima Unina 05 ili je u pitanju nepoznati uzrok, nismo ustanovili. Uglavnom u zadnja tri minuta fudbaleri Bettenbourga tri puta tresu mrežu Uniona, a treći gol se poklopio sa trenutkom kada glavni sudija na terenu vadi pištaljku da odsvira kraj.

Ljuti i rezignirani napuštamo stadion u Bettenbourgu, a čula se i poneka psovka, jer – fudbaleri Uniona 05  su nas uglavnom navikli na radost i slavlje, pa nam je ovaj poraz, na ovakav način, teško pao.

Ovo je bio očit primjer koliko košta trenutak nepažnje i opuštenosti.

F.S.