“NEK` GORA ZAZELENI” – POSAĐENO 200 ČETINARA, MUHOVIĆ: SKRENUTI ŽANJU SVIMA NA OČUVANJE ŽIVOTNE SREDINE

Povodom obiležavanja 28 godina od usvajanja Deklaracije o ekološkoj državi Crnoj Gori, opština Petnjica se pridružila akciji „Nek’ gora zazeleni“ , koju su pokrenuli Generalni sekretarijat Vlade Crne Gore i  Zajednica opština Crne Gore.

Opština Petnjica je u saradnji sa Upravom za šume PJ Petnjica uspješno sprovela ovu akciju zasadivši  200 četinara(smrča i bor) u mjestu Pijesak, MZ Vrševo. Akciji se pridružila i ekološka sekcija srednje mješovite škole.

Cilj akcije je da svi zajedno sadnjom drveća doprinesemo očuvanju „pluća planete“.

“Svaki pojedinac svojim primjerom, nekom svojom akcijom može da doprinese očuvanju životne sredine , poput čišćenja smetlišta, sadnje drveća, vožnje bicikla umjesto automobila, da se svi zajedno potrudimo da učinimo našu zemlju ljepšom i boljom.

Stručnjaci upozoravaju da je pored industrijskog i tehnološkog razvoja, čovjek svojim djelovanjem doveo do dramatičnog zagađenja životne sredine.

Nadam se da smo ovom akcijom danas skrenuli pažnju javnosti a posebno mladih na očuvanje životne sredine.“ , kazala je samostalna savjetnica za saobraćaj i zaštitu životne sredine Anita Muhović.

Sadnice je obijezbijedila Uprava za šume PJ Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ