Služba Komunalne policije opštine Petnjica upozorila je građane da je zabranjeno izvođenje radova na javnim površinama bez saglasnosti nadležnog organa, a na osnovu Zakona o komunalnoj djelatnosti.

„Pod javnim površinama se podrazumijevaju – putevi, ulice, trotoari, rječna korita. Trgovi, površine javnog saobraćaja, travnjaci, zelenilo duž saobraćajnica, površine oko zgrada, sportsko zabavni tereni, neizgrađeno gradsko građevinsko zemljište, zajednička dvorišta zgrada. Takođe je zabranjeno prljanje i oštećenje javne površine, odlaganje čvrstog i tečnog otpada u rječna korita i vodotoke kao i odlaganje otpada pored kontejnera“, istakli su iz Konunalne policije opštine Petnjica.

Takođe su istakli da za nepoštovanje ovog zakona, propisane su kazne Članom 71. i to: za pravna lica od 1 500 do 7 500 eura, a za fizičko lice kao i odgovorno lice u pravnom licu od 500 do 2 000 eura, za preduzetnike od 1 000 do 5 000 eura. „Za lakše prekršaje, može se izreći i kazna prekršajnim nalogom i to: za pravna lica od 1 000 eura, preduzetniku 200 eura, fizičkom licu kao i odgovornom licu u pravnom licu 100 eura“, saopštili su iz Komunalne policije.

DENIS BOŽOVIĆ

PODIJELI