AGOVIĆ: SARADNJA SA ILIDŽOM JE DOBRA ZA PETNJICU I ZA CRNU GORU

Agović i Memić u studiju radija Petnjica

Nakon potpisivanja Sporazuma o saradnji sa Opštinom Ilidža, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, u društvu svog kolegem načelnikom Senaidom Memićem, bio je gost Radija Petnjica.

Agović je posebno naglasio zahvalsnot načelniku Memiću za dolazak u Petnjicu sa reprezentativnom delegacijom iz opštine Ilidža.

“Pa uzimajući u obzir njega i još pet istaknutih doktora koji su u Petnjici, to je skup  koji nam je dao snage koji nas je ohrabrio da nastavimo dalje sa našim uspjesima. Kako kaže načelnik „uspjeh  možemo postići ako nikom nismo dužni, ako znamo da radimo svoj dio posla i tako postižemo rezultate“.

Ne možemo se uporediti s Ilidžom, ali smo u tim postulatima isti. Poslali smo poruku da je Petnjica zdrava sredina, da ima prostora za svakog ko želi da bude kreativan. Fale nam ljudi, ne plašimo se izazova koje prepoznajemo. Tu mislim najprije oko migracionih kretanja.

Ovo je prilika  da nas velika Ilidža ohrabri, proširi vidike u namjeri da ostvarimo uspješne rezultate na svim poljima. Načelnik je izrazio  spremnost da nam pomogne  oko poljoprivrede, ali ćemo pričati  o tome kad dodje do realizacije. Ali me posebno ohrabrila činjenica da su naši profesori, zajedno sa našim uvaženim gostima, u najavi, spremni da zajedno pomažu Petnjicu i da nam je načelnik ponudio gostoprimstvo za edukaciju naših službenika, jer Ilidža je najbolja opština u BiH.

Raduje me činjenica da naši ljudi, koji se nalaze na visokim mjestima, kada je obrazovanje u pitanju, su intelektualna snaga koja je svjesna zavičaja. Ovo je prilika da se zahvalim načelniku ili i našem Ismetu Ramčiloviću  koji je bio spona za ovu saradnju. Mi smo potpisali sporazum o saradnji na ravnopravnoj osnovi, iako je Ilidža mnogo veća opština, raspolaže sa više kapaciteta. Ova saradnja će biti za dobrobit opštine, države, jer radi se o dobrim odnosima BiH i Crne Gore. Ovo je nova priča, nova stranica u istoriji Petnjice, jer  nije se desilo da ovako značajna i velika delegacija bude ovdje kod nas.

RAZGOVARAO: SAMIR RASTODER

TEKST: BAJRAM OSMANOVIĆ