KUD BIHOR: IGRALO SE “LIČINSKO KOLO” U MAKEDONIJI

KUD Bihor u Makedoniji

Proteklog vikenda članovi KUD-a ,,Bihor” iz Petnjice su gostovali u Makedoniji, u opštini Saraj, po pozivu udrženja Divanhana iz Ljubinja. Tom prilikom su odigrali koreografiju “Ličinsko kolo”.

Na Multikulti festivalu ove godine, pored KUD-a Bihor, učestvovali su i: KUD ,,Drita Dervenit” iz Saraja, KUD ,,Todor Janev” iz Velesa, KUD ,,Divanhana” iz Ljubina, KUD ,,Jeni Hajat” iz Tetova i KUD ,,Ljiljan” iz Skoplja.
,,Nakon veoma uspešno organizovanog festivala, na kom je bio prisutan i gradonačelnik opštine Saraj, Bjerin Berdžeti, za članova Sjutradan smo, zajedno sa domaćinima, obišli kulturne i istorijske znamenitosti Skoplja i ovom prilikom se zahvaljujemo organizatorima na pozivu i na gostoprimstvu tokom 2 dana našeg boravka u Skoplju. Ovo je bila uzvratna posjeta udruženju ,,Divanhana”, koji su tokom prošle godine, u okviru V Bihorskog kulturnog ljeta imali svoj program kod nas, u Petnjici. Ovim smo samo još više učvrstili i produbili naše veze i naša saradnja će se nastaviti i u narednom periodu” kazali su iz KUD-a Bihor.
U nedjelju, devetog juna, KUD Bihor je gostovao u Mojkovcu na desetom Medjunarodnom festivalu folklora.
,,Moramo da istaknemo da smo učesnici svih 10 nastupa na ovom festivalu od 2009-2019. godine. Možda smo i jedino društvo koje je učestvovalo na svim festivalima. Ovo su bile neke od aktivnosti koje prethode obilježavanju jubileja “40 godina” aktivnosti KUD-a Bihor”, dodaju iz ovog društva.
ALMINA ŠABOTIĆ