Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, juče je u Petnjici održano prvenstvo osnovnih škola u šahu. Pobjednički pehar je pripao ekipi OŠ „25 Maj“ Vrbica (Selmo Tiganj, Adin Đukić, Omer Agović i Ensar Agović ).

Drugo mjesto je osvojila OŠ “Tucanje” iz Tucanja (Almin Ajdarpašić, Rijad Mahmutović, Zeno Ajdarpašić i Kenan Agović ) dok je treće mjesto osvojila OŠ Savin Bor ( Dino Rastoder, Enis Škrijelj, Adnan Rastoder i Amer Mehović ).

Turnir je organizovao ŠK Bihor a predsjednik Denis Šabotić se zahvalio direktorima osnovnih škola koji su, selekcijom u svojim školama, uzeli učešće i tako podržali takmičenje za koje se nada da će postat tradicija.

“Posebno bih se zahvalio direktorima OŠ Mahmut Adrović i OŠ Trpezi koji su u svojim ekipama kandidovali šahistkinje.

Na Skupštini šahovskog saveza, održanoj prošle godine, donijeta je odluka o uvođenju ženske kao i omladinske table koja bi trebala da se počne sprovoditi 2021.god. 

Takođe sam  zahvalan predsjedniku opštine Samiru Agoviću koji je i ovaj put prepoznao značaj ovog takmičenja i pružio punu podršku za realizaciju prvenstva osnovnih škola”, istakao je Šabotić čestitajući nagrađenim školama i  takmičarima i pozvao takmičare da se pridruže ŠK Bihor  gdje će dodatno usavršavati svoju igru, sticati dodatna znanja, a sve u cilju da jednog dana kao dobri takmičari prestavljaju klub Bihor i opštinu Petnjica.

Za OŠ Trpezi su nastupili: Šenol Tiganj, Elis Muhović, Dalida Skenderović i Ilhan Muhović.

OŠ Mahmut Adrović: Mirel Latić, Elmin Korać, Adin Šabotić i Ajsa Šabotić.

DENIS BOŽOVIĆ

PODIJELI