Nadomak Petnjice u selu Radmance, u oronuloj kući od drveta i kamena, sagrađenoj prije više od 100 godina, kojoj od ogromnog snijega prijeti opasnost od rušenja, već 50 godina živi osamdesetčetvorogodišnja Ćama Ličina.
Nije ljuta ni na koga, stara se o sebi koliko može, a mještani i komšije očistili su joj uzani put od glavnog puta do kuće.

 

Kuća u kojoj živi Ćama Ličina

“Pijem vodu koja izvire tu iz komšijske zemlje. Komšije su mi sproveli ovo crijevo do kućnoga praga. Ima bogami i sto metara od te vode”, kaže kratko Ćama.

Zbog bolesti i starosti teže se kreće, ali obavlja sve kućne poslove.

“Zimi se voda u crijevu zaledi pa sporo teče. Nemam djece, a muž mi je umro još ‘95. godine. Od tada se sama snalazim. Najveći problem mi je to što nemam u kući ni kupatila ni vecea, ali šta da radim”, kratko ispriča Ćama svoj životni čemer.

JASMINA LIČINA

 

4 KOMENTARI

  1. Za ovu staru nanu je trebala opstina da obezbijedi stan u petnjici u novoj zgradi da su joj doktori blizu da svako jutro ima posjetu sa strane medicinske sluzbe a ne nekim mladim zenama podijelili a stare zapostavljaju….

  2. A gdje su ovi Dijasporci sto se duvaju. Mjesto ovoj zeni da su napravili kuçu u kojoj bi mogla rahat da zivi oni salju donacije ovim opštinarima i te donacije vecinom zavrse u privatne dzepove

  3. A gdje su ovi Dijasporci sto se duvaju. Mjesto ovoj zeni da su napravili kuçu u kojoj bi mogla rahat da zivi oni salju donacije ovim opštinarima i te donacije vecinom zavrse u privatne dzepove

OSTAVITI ODGOVOR