BD FOND I OVE GODINE STIPENDIRA 11 STUDENATA I TRI UČENIKA

BD FOND

Bošnjački donatorski fond ( BDF ) i ove školske godine stipendira 11 studenata i tri učenika. Kako je saopštio predsjednik BD Fonda, Iljaz Rasroder, upravni odbor BD fonda razmotrio je 15 novih zahtjeva za 2018/19. školsku godinu, koje je, prilikom  nedavne posjete Luksemburgu, uredno predao koordinator programa u Petnjici Enver Eljo Rastoder.

 

“Svi članovi rukovodstva BD Fonda pokazali su volju i čvrstu opredileljenost ka ostvarivanju plemenitih  ciljeva udruženja a to znači da se prvenstveno obezbijedi podrška što većem broju uspješnih studenata i đacima  bez roditelja. Za ovakvo opredjeljenje imamo pohvale članstva i prijatelja koje nam potvrđuju da smo na pravom putu, da imamo najbolji program kao razlog zbog kojeg je naše  udruženje u konstantnom usponu” , stav  je članova BDF.

“Mislim da sve aktivnosti  ovog  udruženje zaslužuju veliki respekt, a  ovim prilikom   želimo se  zahvaliti svim donatorima koji su se pridružili u finansiranju stipendija.  Iz priložene  dokumentacije,  primijetili smo da imamo talentovanu i uspješnu  omladinu,  bili bi srećni kada bi uspjeli svima pomoći. No naše mogućnosti su ipak ograničene  pa molimo one  koji nijesu dobili pozitivan odgovor da nas shvate i razumiju. Vjerujemo da  spisak  nije konačan jer nastojimo da stvorimo  mogućnost da pomognemo  još nekom studentu ili učeniku”, istakao je predsjednik BD Fonda, Iljaz Rasroder.

BD Fond ( Lukseburg ) se zahvalio  svom agilnom koordinatoru za ovaj program,  Enveru Rastoderu, koji stručno i predano brine da studenti ispune proceduru i ostvare našu podršku.

„Sve što je u interesu mladih ljudi i napretka u našem zavičaju, mene kao čovjeka i Koordinatora BD Fonda, u ovom slučaju ispunajava nadom i  elanom da zajednički otvaramo šanse za budućnost.  A budućnost je u rukama školovane djece, pa Vam  kao koordinator, prenosim  najsrdačniju  zahvalnost    studenata kojima vaša nesebična podrška otvara mogućnost  da ostvare svoj san. Posebnu zahvalnost, zaslužuju svi humani ljudi, koji  za dobročinstvo očekuju  samo uspjeh i diplome, odnosno radost  i ponos na licima stipendiranih đaka i studenata. Čast mi je što sam dio te priče, i što sam prilikom posjete BD Fondu  osjetio, izuzetnu  srdačnost, gostoprimstvo i ozbiljnost u razmišljanjima,  kako i na koji način da ostvarite konkretne pomoći zavičaju i svima onima kojim je to zaista i neophodno . Posvećenost  zavičaju, rukovodstva i članova udruženja u Luksemburgu, može biti dobar primjer svima nama u Petnjici da još ozbiljnije radimo u interesu perspektiva za razvoj i opstanak na ovom prostoru“, istakao je Enver Eljo Rastoder, koordinator BD fonda za Petnjicu.

DENIS BOŽOVIĆ