PETNJIČKI MLADI PČELARI ZADOVOLJNI PODRŠKOM VLADE

Podršku u poljoprivredi u oblasti pčelarstva od Ministarstva poljoprivrede ostvarila su i tri mlada pčelara početnika iz Petnjicei to Anel Agović, Eldetijan Škrijelj i Hariz Skenderović iz Petnjice. Oni su ostvarili pravo na nabavku tri pčelinja roja u iznosu od 80% podr[ke od Ministarstva.

Anel Agović iz Vrbice ovo smatra početkom ozbiljnog bavljena pčelarstvom.

“Ovo je početak bavljena pčelarstvom, a svakako da ću vremenom proširiti na veći broj pčelinjih društava. Ovo je samo mali podsticaj, ali svakako dovoljno da se sa ovim ozbiljno bavimo u budućnosti. U Danilovgradu u Kući meda ministar Simović nam je uručio rješenja za podršku, a na ovo sam se odlučio zato što misim da je lijepo družiti se sa pčelama i biti pčelar”, kazao je za portal radija Petnjica Anel Agović.

Eldetijan Škrijelj iz Dašče Rijeke zahvalan je na ovom podsticaju, jer smatra da se u njegovom kraju pčelarstvo može razviti.

“Moje selo je pogodno za pčelarstvo. Zahvalni smo ministru Simoviću što prepoznaje mlade pčelare i ljude koji žele da se bave poljoprivredom pa ih podsticajima u ovoj oblasti stimuliše na razne načine”, kazao je Eldetijan Škrijelj

ALDIJANA NOVALIĆ