NAJBOLJI ĐACI BIHORSKIH ŠKOLA I OVE GODINE U LUKSEMBURGU

Najbolji đaci devet OŠ sa područja Bihora i ove godine su, u aražmanu ZK „Bihor“ – Luksemburg posjetili Luksemburg. Na taj način ovo udruženje doseljenika iz Crne Gore, mahom sa područja Bihora, odaje zahvalnost i priznanje učenicima koji su marljivo radili i učili i postigli atribut najboljeg. To su oni učenici od kojih se očekuje, koji će sjutra završiti visoke škole i biti od koristi široj društvenoj zajednici.
Ovo je već deveta godina kako ZK Bihor iz Luksemburga, u okviru širokog spektra svojih aktivnosti, organizuje i ovo druženje. Djeca se, tokom svog boravka u Luksemburgu, osim druženja sa članovima udruženja u prostorijama kluba, odvode na najznačajnije destinacije u Luksemburgu, a posjete još neke značajne turističke destinacije u zemljama u okruženju.
ZK „Bihor“ čini sve da što više pomogne zavičaju i svojoj domovini Crnoj Gori. Ubijeđeni su da to čine i na ovaj način, a djeca su se i ovim putem uvjerila da  učenje i zalaganje ne ostaju neprimijećeni.
 Ove godine u posjetu Luksemburu bili su:
1. ELZA  Ramčilović  OŠ „Mahmut Adrović“, Petnjica
2. EROL  Šabotić  OŠ – Tucanje
3. ŠABAN  Adrović  OŠ  „25. maj“ – V rbica
4. MINELA Hodžić OŠ – Trpezi
5. ANISA  Šabotić  OŠ – Savin Bor
6. ILHAN  Šabotić  OŠ – Goduša
7. ZERINA  Spahić  OŠ – Lozna
8. ELMA  Smakić  OŠ – Sušica
9. BELKISA  Sijarić OŠ – Godijevo
 U njihovoj pratnji bili su i njihovi nastavnici: Mejra Vesković iz OŠ „Rifat Burdžović – Tršo“ Lozna i prof. Izet Adrović iz OŠ „25. maj“ u Vrbici.
Zajedno sa njima doputovali su i glumci petnjičkog pozorišta „Divan“ na čelu sa svojim predsjednikom prof. Rehom Ramčilovićem, koji su, na zadovoljstvo prepune sale centra za kulturu u Rumelanžu, izveli svoju predstavu „Čovjek za sve“ koju režijski i scenaristički potpisuje prof dr Dragan Koprivica.
    U pozdravom govoru predsjednik udruženja ZK „Bihor“ dipl. maš. Ing Remzija Hajdarpašić zahvalio se učenicima na njihovom uspjehu, te naglasio da se u svim prilikama, i ma gdje to bilo, rad i trud se isplati.
 „Vi ste svjesni da ćete sjutra biti  važne poluge  i nosioci razvoja društva“, naglasio je Hajdarpašić.
 Osim njih u posjeti ZK „Bihor“ i Luksemburgu bio je i predsjednik nevladine organizacije „Lica sa invaliditetom“ iz Petnjice – Denis Ramdedović kojemu je za ovu organizaciju ZK „Bihor“ uručio značajnu finansijsku pomoć.
    I ovaj put rukovodstvo udruženja, kao i veliki broj članova maksimalno su se založili da gostima iz Crne Gore prirede što bolji doček i da se u svoj Bihor i Crnu Goru vrate sa novim iskustvima i lijepim uspomenama.
    Valja napomenuti da su poznati ugostitelji porijeklom iz Crne Gore Vahid Adrović kao i Sabahudin i Sanela Rastoder velikodušno u svojim restoranima ugostili učenike i njihove pratioce.
 I ove godine, kao i svih prethodnih, Ernad Ero Muhović  i Elvis Eko Duraković, te Raif Adrović bili su  sponzori tokom boravka učenika u restoranima Luksemburga.
                                                                                                                                        F. SOFTIĆ