Danas je petnjički opštinski parlament verifikovao mandate odbornika dobijenih nakon izbora održanih 26. novembra. Odbornici su takođe, većinom glasova podržali predlog DPS-a da predsjednika SO u budućem sazivu bude Mehmed Adrović.

Sjednici je prisustvovalo 29 odbornika.

Za tu odluku glasali su odbornici DPS-a, njih 20. Odbornici BS, BDZ i DEMOKRATA su glasali protiv, a dva odbornika SD su bila uzdržana. Sjednici je prisustvovalo 29 od 31 odbornika.

Skupštinom je predsjedavao najstariji odbornik Izet Adrović, a sjednicu je otvorio dr Erol Muratović, bivši predsjednik SO Petnjica.

Novoizabrani predsjednik skupštine Mehmed Adrović je za  portal Radija Petnjica kazao da će funkciju  predsjednika SO Petnjica obavljati volonterski.

„Ovdje nijesam došao iz ličnog interesa, već iz interesa ovog kraja i ljudi. Želim da se zahvalim građanima Bihora i dijaspore koji su maksimalnu podršku dali na posljednjim lokalnim izborima na kojima je Demokratska partija socijalista osvojila apsolutnu vlast“, rekao je Adrović.

Predsjednik Opštine Samir Agović je zadovoljan odabirom predsjednika SO.

“Demokratska partija socijalista je pokazala dominaciju na ovim izborima i danas smo iskoristili naše pravo da predložimo kandidata. Zajednički ćemo raditi na ostvarenju vizije i zadržavanja koncepta građanske države”, rekao je Agović.

Uzdržani odbornici SD-a, Isljam Ćeman i Zejid Škrijelj su rekli da je DPS samostalno donio odluku o o budućem predsjedniku SO te da ih to nije obavezivalo da glasaju za taj predlog.

„S obzirom da je sjednica SO Petnjica preduhitrena po našem mišljenju, tj. da su kolege iz Demokratske partije socijalista samostalno donijele odluku i prijedlog budućeg predsjednika SO, logična je naša odluka da ostanemo uzdržani”, izjavio je Isljam Ćeman za portal Radija Petnjica.

Predsjednik OO BS Adnan Muhović je ne vidi ništa neobično u činjenici što je DPS predložio i izabrao svog predstavnika, imajući u vidu da dolazi iz političkog subjekta koji je osvojio najveći broj mandata.

“Bošnjačka stranka je trenutno opoziciona partija u parlamentu i prirodno je da ne glasa za kandidata Demokratske partije socijalista“, rekao je Muhović.

Odbornik SDP-a Almir Rebronja nije prisustvovao konstitutivnoj sjednici, a kako saznajemo iz OO SDP-a Petnjica u toku su pripreme zamjene odbornika. Naime u OO SDP Petnjica su saglasni da mjesto odbornika zastupa neko ko živi i radi u Petnjici.

ALDIJANA JAVOROVAC

 

 

 

11 KOMENTARI

  1. Zar DPS nije imao boljeg kandidata od ovog Adrovica, a jos kaze da ce volonterski obavljat funkciju SO, stvarno je “postenje”

  2. Oj Petnjico jadna li si, kad si spala da te vode Mehmed i kompanija moze li nam Mehmed reci od kud mu pare koje je djelio ovim dijasporcima 300-500€ za glas da glasaju za DPS?

  3. Blago zemlji u kojoj su policajci pedsjednici vlade i opstina a cudite se sto nam doktori bjeze iz zemlje.Bojim se da su ovoga postavili da bi unistio opstinu kao sto mu je pokojni rodjak unistio predhodnu.Kad mu cujem pricu kako brine o gradjanima Petnjice a znamo da ne brine o svojoj samohranoj sestri, dodje mi da povratim.

  4. Pravi predsjednik, jer petnjicani ne zasluzuju boljeg.Ovaj ce ih makar do kraja mandata sve prebacit u EU tako da ce Petnjica prije CG-e uci u EU.

  5. Ljudi do sada sam 10 puta pitao imamo li pismenibeg Covjeka i sta i dje je ovaj zavrsio koju skolu.Sramota niko mi ne zna odgovorit.Bihorci sve je sredjeno njegovim folaskom ima da nam Cvijece rate u Boru.Tito dragi sta ti uradise od Drzave………

OSTAVITI ODGOVOR