PROSLAVLJEN ROĐENDAN UDRUŽENJA “MONTENEGRO”

Proslava drugog rodjendana Udruzenja crnogorsko-belgijskog prijateljstva MONTENEGRO (Belgija)

Udruženje crnogorsko-belgijskog prijateljstva “MONTENEGRO”, formirano 29. novembra 2015. godine u gradu Eupenu-u (germanofona zajednica u Kraljevini Belgiji), organizovalo je u Liježu druženje povodom svog drugog rođendana.

 

Predsjednik udruženja Goran Vratnica je rekao da je osnivanjem Udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva “MONTENEGRO”, uspostavljena istinska emotivna i svaka druga spona, između iseljenika i zavičaja.

“Naši koncepti i program rada, su izraz naše zajedničke želje i stremljenja i ljubavi prema Crnoj Gori. Samo udruženi možemo proširiti vidike, osmisliti i obogatiti naše zajedništvo u procesima odnosno sadržajima vezanim za našu zajedničku domovinu Crnu Goru. Uvjeren sam da će vrijeme koje predstoji potvrditi i opravdati svrhu postojanja našeg Udruženja”, rekao je Vratnica.

Naglasio i odlične odnose između CG i Belgije, te najavio planirane inicijative udruženja, koje za cilj imaju promociju Crne Gore.

Vlasnik restorana “VITEZ” iz Liježa, Adil BAKIJA, besplatno je pripremio ketering za sve prisutne.

“Od srca za promociju naše Crne Gore”, kazao BAKIJA.

Svečanost su prisustvovali predstavnici ambasade Crne Gore u Briselu Predrag STAMATOVIĆ  i Milena ŠOFRANAC.

U Liježu je organizovana izložba akademskog slikara Radoja DJUROVIĆA iz Brisela kao kao i prigodan muzički program .

Udruženje “MONTENEGRO” je građanskog tipa i Crna Gora je u “malom” na etničkom i konfesionalnom nivou. Predsjednik je Goran VRATNICA, a potpredsjednici Ramzija RAMČILOVIĆ, Christian THEEK i Goran VUKČEVIĆ.