BIHORCI IZ NJEMAČKE DOLAZE NA GLASANJE

7
1177

Povodom predstojećih lokalnih izbora u Crnoj Gori predstavnici udruženja čije članstvo čine građani porijeklom iz Petnjice i  Bihora su 27. oktobra 2017. godine u Sundernu (Njemačka) održali su kratak sastanak radi konsultacija o predstojećim izborima u Petnjici.

“Zaključeno je da bi pripadnici dijaspore trebali uzeti puno učešće na izborima i da se povjerenje da onim strankama za koje smatraju da su sposobne izvršavati data obećanja uzeta kao obaveze. Za tu priliku predvidja se angažovanje najmanje jednog autobusa u zavisnosti od broja prijavljenih glasača. Bliže informacije o organizovanju putovanja, sponzorisanju i drugim aktivnostima vezanim za ovaj projekat biti će naknadno objavljeni na stranici www.opstina-petnjica.com”, stoji u saopštenju Organizacionog odbora.

Sastanak je iniciralo udruženje “Evropa za opštinu Petnjica”, a moderator je bio Mijaz Ramdedović.

7 COMMENTS

 1. Zakonom zabraniti iseljenicima da se mijesaju u pitanja Petnjice i Crne Gore. Neka oni biraju svoje u Berlinu, Frankfurtu, Bremenu itd. a mi ćemo za nas. Ko ima boravak u Petnjici kraći od 1 mjeseca godišnje oduzeti pravo glasa.

 2. Zaista ne treba dozvoliti da se to radi.Ja bih vam tih 250 € poslao tamo na adresu samo da tim povodom ne dolazite.Nijeste vi sirotinja koja treba da vreba priliku da dodje dzabe,vidi kuću i ispusti vodu da ne smrzne pa još i da to naplati od ove sirotinje.To nije patriotizam.Dođite brate o svom trošku i kapa dole.

 3. Ako ste patriote dođite o svom trošku.Ovako dođete dzabe,obiđete kuće i ispustite vodu da ne smrzne pa uz sve to još 250 €.Svaka čast.

 4. IZBORI u Crnoj Gori
  Lokalni u PETNJICI

  Mislimo da Dijaspora treba da se bori i izbori za svoju babovinu i podrži svoj rodni Bihor. Zato smo se i sada kao i onda kada je bilo važno za povratak statusa opstini Petnjici intenzivno uključili da bi dali svoj doprinos. A ovo bi trebalo biti početak intenzivnije saradnje nas iz Dijaspore sa našima u domovini a sa ciljem da pomognemo i njima i nama. Naše vrijeme u dijaspori brzo prolazi a mi smo još ta generacija koju ovo pitanje treba da interesuje? Nažalost se do sada nije uspio naći modus korisne saradnje izmedju opstine, udruženja,aktivista i privrednika kojih u dijaspori ima pozamasan broj i koji mogu, trebaju i hoce da daju svoj doprinos.
  Mislimo da treba poraditi na tome i ovo je šansa?
  Ukoliko ima zainteresiranih za putovanje iz Berlina za Podgoricu Avionom let je 23.11.2017 u 7:35sati iz Berlina Aerodrom Schönefeld, neka se javi na e-mail našeg udruženja
  [email protected]
  http://www.opstina-petnjica.com

LEAVE A REPLY