OO SDP Petnjica neće predložiti svog kandidata za člana žirija za dodjelu nagrade „4. avgust“ za 2017.godinu, saopštili su iz te partije.
“Ne želimo da učestvujemo u planu obesmišljavanja najznačajnije opštinske nagrade od strane ucijenjeno-ukradeno-kupljene i obezglavljene jednopartijske parlamentarne većine.
Kriterijumi o broju i zastupljenosti članova pomenutog žirija samo potvrđuju ispravnost ranije odluke OO SDP Petnjica da bojkotuje rad lokalnog parlamenta koji je postao mjesto bahatog i nezakonitog ponašanja vladajuće jednopartijske većine, od koje ni ne očekujemo drugačije ponašanje imajući u vidu način na koji je nastala. Zahtjev za predlaganje članova žirija koji nam je upućen od strane skupštinske službe, kao i odgovor na dopis o pojašnjenju kriterijuma su dokumentovani dokaz silovanja lokalnog parlamenta od strane jednopartijske većine. Slični propusti se dešavaju u kontinuitetu, i na njih smo uvijek upućivali. To što se propusti i dalje nastavljaju ne govori u prilog neznavenosti koja bi mogla biti i oproštena, već isključivo u prilog konstantno lošoj namjeri. Takođe, objašnjenja skupštinske službe nesumnjivo ukazuju na težnju da se formira nelegitimni žiri, a u krajnjem na zadovoljstvo DPS-a i njegovih svjedoka saradnika. Gospodo koja vodite obezglavljeni lokalni parlament, obesmislili ste rad lokalnog parlamenta i ovo obesmišljavanje najznačajnije opštinske nagrade je samo produžetak vaše bahatosti nad radom krovne opštinske institucije, koju ste vi pretvorili u pijacu. Štetu će ovaj put pretrpjeti ljudi kojih je veliki broj i koji zaista zaslužuju da dobiju nagradu, ali će im ona zbog ovakvog vašeg ponašanja biti obesmišljena i nedvosmisleno će u pitanje biti dovedena njena legitimnost”, stoji u saopštenju OO SDP Petnjica.