SVEČANA SJEDNICA SO PETNJICA: URUČENE NAGRADE NAJBOLJIMA U 2016.

Dodjela nagrade za najbolje u 2016.

Juče je Sali Centra za kulturu u Petnjici održana svečana sjednica SO Petnjica na kojoj su, osim odbornika, prisustvovali i ostali subjekti koji čine politički, ekonomski i društveni život na teritoriji Bihora, predstavnici udruženja Bihor iz Luksemburga kao i kulturni i sportski poslenici.

Predsjednik opštine Samir Agović osvrnuo se na rezultate rada u godini na izmaku i dodijelio zahvalnice onima koji su, u sferi svog djelovanja, bili najuspješniji u 2016.godini. Prema njegovim riječima ovu godinu su obilježile značajne investicije čija je ukupna vrijednost oko šest i po miliona eura.

„Želim da pozdravim naše drage prijatelje iz dijaspore i da im se zahvalim što su upravo danas imalu aktivnost koja nas ne iznenađuje. Možemo konstatovati da su proveli još jednu humanitarnu aktivnost. Naime, oni su u ime Zavičajnog kluba „Bihor“, donirali 4 000 eura porodicama koje su bile ugrožene u poplavama. Zato sam svoje izlaganje želio da krenem sa ovom inforamcijom jer je ovo nešto što treba da pozdravimo svi i da se zahvalimo svima koji su pokazali da su u zavičaju kada je zavičaju najteže. Nije ovo ni prvi ni jedini put“, kazao je Agović. On je takođe dodao da je od držanih institucija prvo reagovalo Ministarstvo rada i socijalnog staranja preko kancelarije u Petnjici, čiji je koordinator Rifko Skenderović. Praveći retrospektivu u godini na izmaku, predsjednik je otpočeo sa donacijom zavičajnog kluba Bihor i donacije braće Halilović kao i Edina Latića. Njihova donacija je uveliko doprinijela da se oformi komunalno preduzeće. Ovo je bila prilika da se uputi zahvalnost i turskoj organizaciji, TIKA koja je donirala plastenike i pokazala da je prijatelj opštine i građana.

„Bila je ovo godina kada je i lokalna samouprava učinila napore kako bi učinila život svojim građanima, radili smo na poboljšanju putne infrastrukture jer znamo da je stanje na našim putevima bilo veoma loše. Uradili smo koliko smo mogli i aktivno smo se bavili sa ovom problematikom. Sve što smo radili je i naša obaveza i to ne želim posebno da apostrofiram. Ono što želim da istaknem su dva projekta koja se privode kraju. Sa Tehnogradnjom iz Pljevalja smo priveli kraju izgradnju zgrade administrativnog centra. Drugi projekat je izgradnja prilaznog puta prema Petnjici. To je investicija vrijedna više od 4.1 milion eura koju finansira Direkcija za saobraćaj. Ovaj projekat nijesmo mogli da realizujemo na početku godine zbog tenderske procedure pa se kasno počelo u oktobru. Vidljivu su učinci, a nadam se da će već naredne godine dijaspora doći u Petnjicu modernom saobraćajnicom. Treći kapitalni projekat je vodovod Murovsko vrelo za 600 domaćinstava i u ovoj godini smo položili dva kilometra kabla i naravno nastavićemo da i dalje radimo na ovom projektu“, kazao je Agović.

Predsjednik je posebno istakao i otvaranje Srednje mješovite škole kao navjeći nivo obrazovanja. Svoje mjesto kao značajni projekat koji je realizovan jeste zaštita bihorskog ćilima.

„Mislim da je svako od nas bio zadovoljan kada je Uprava za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore donijela odluku i proglasila bihorski ćilim kao nematerijalno kulturno blago Crne Gore. To je jedna izutetna aktivnost koju smo sprovodili sa nivoa lokalne samouprave gdje je Ismet Latić taj projekat vodio na pravi način i mislim da smo sa njegom angažovanjem mnogo dobili. Nema mnogo zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara u Crnoj Gori, a u Petnjici je to prvi i ovo je istorijska stvar za Petnjicu. Iz tog i takvog rješenja možemo imati još veću nadogradnju“, istakao je Agović.

Nakon sumiranja rezultata dodijeljena su priznanja za najbolje sportisti u opštini i dijaspori i za najbolji sportski kolektiv.

U ime kadetske selekcije FK Petnjica, nagradu za najbolji sportski kolektiv primio je kapiten Amar Korać.

Zbog nemogućnosti da prisustvuje uručenju zahvalnice Adnan Mehović, koji je proglašen za najboljeg sportistu, nagradu je primio menadžer Mehmed Adrović.

Bila je ovo prilika da se nagrada uruči i Denisu Šabotiću, najboljem sportisti u dijaspori. Priznanja i novčane nagrade najboljima uručio je predsjednik Agović.

Nagrada i priznanje je uručena za najboljeg poljoprivrednog proizvođača Amaru Muratoviću, studentu poljoprivrednog fakulteta. Nagrada je uručena i penzionerima koji postižu zapažene sportske rekreativne rezultate.

Bila je ovo i prilika da se sportskom novinaru i prijatelju sporta u Petnjici, Milutinu Steševiću, koji prati sportska dešavanja u opštini Petnjica i promoviše sportiste Bihora, uruči specijalna nagrada. Obraćajući se prisutnima, Milutin Stešević se zahvalio na ovom priznjanju istakavši da je i prošle godine bio počastvovan nagradom.

„Bio sam jedan od glavnih za organizaciju istorijske utakmice kadeta Petnjice protiv vršnjaka Partizana. Koristim priliku da se zahvalim ljudima iz dijspore na pozivu da budem njihov gost“, kazao je Stešević