PRIJATELJI RADIJA PETNJICA – “DESETKA” ZA DESETKU

"Desetka"

Milo Bulatović, menadžer kompanije „Desetka“ u intervjuu za Radio Petnjica sumirao je rezultate poslovanja kompanije.

Vi ste naš parner skoro od početka rada radija. Recite za naše slušaoce ali i čitaoce portala nešto više o firmi.
Firma je osnovana kao trgovinska radnja u periodu 2005. godine, kao mali trgovinski objekat u formi trgovinske radnje. Vremenom se poslovna aktivnost širila, kako asortiman tako i sam objekat poslovanja, da bi smo 2007.godine prešli u dioničarsko društvo sa ograničenom odgovornošću, koji je do tadašnjem asortimanu dodao i salon keramike u kome se kasnije razvio cio naš današnji oblik poslovanja i to je naš prvi stepen poslovanja. U našem poslovanju smo 2009. godine učinili bitan korak, tako što smo kupili poslovni objekat u kojem se i danas nalazimo. U početku je on činio oko 4 000 kvadrata u kojem se nalazi salon keramike, namještaja, elektromaterijal, vodovodni program, sektor alata, zanatska radionacia za izradu stolarije itd. Tada smo dostigli nivo takav da smo morali da radimo i na povaćenju kvaliteta u našem poslovanju, što je značilo da smo morali da povedemo računa na koji način ćemo da prezentiramo svoje proizvode široj javnosti a jedan od načina jeste i saradnja sa vama. Morali smo da proširimo svoje medijsko predstavljanje kupcima. Uticaj medija je uglavom bitan ako se radi o proširenju i uvođenju novih programa kod nas. Bitni su i u prezentaciji sniženja cijena kod nas i doprinose ukupnom poslovanju naše firme.

Mi se bavimo u CG i veleprodajom i distributeri smo određenih proizvoda na teritoriji Crne Gore. Dominantan dio poslovanja čini naš maloprodajni objekat, odnosno ovaj Mega – centar u kojem se nalazimo i u kojem funkcionišemo, u kojem se nalazi i administracija, maloprodajni objekat, veleprodaja. Naravno sve je odvojeno. Naše tržište gravitira prema Beranama, Petnjici, Plavu, Gusinju, Rožajama. Ovaj dio velikoprodaje se konstatno širi i tu tek očekujemo ekspanziju.

Kako ste poslovali u godini za vama, odnosno od početka rada?

Ako bi smo pogledali poslovanje u proteklih desetak godina, postoje periodi našeg pozitivnog poslovanja, sve do perioda globalne finansijske krize koja se odrazila i na naše poslovanje. Tada se osjetilo blagi pad, da bi smo 2014.godine imali dobar rad, ali sve je to rezultat našeg uloženog truda i naš odnos prema kupcu. Nama je cilj da se kupac ispoštuje i da on izađe iz našeg objekta zadovoljan. Došli smo do zaključka da uspjeh u našem poslovanju počiva prevashodno na kvalitetnom pristupu kupcu i adekvatnoj usluzi koju mi treba njemu da pružimo. Naravno tu su i adekvatne cijene i asortiman robe. Kada se sve to sagleda, kao rezultat imamo 2015.godinu koja više nego li uspješna a sve to se potvrdilo i u ovoj godini na izmaku.

Po čemu ste prepoznati?

Ono po čemu smo mi prepoznatljivi jeste program za opremanje kupatila, keramike, vododova i vodovodnog programa, i uglavnom kupuju građani a majstori su sa njim u konsultativnom smislu. Imamo i salon namještaju sa velikim asortimanom.
Na ovom području postoje kompanije koje se bave istim ili sličnim oblikom aktivnosti. Naše poslovanje ne svodi se na konkurentske ratove, spuštanje cijena već naš je prevashodni cilj na adekvatnom poslovanju, adekvatnoj usluzi i korektan odnos ako se radi o robi koja podliježu garanciji. To je ključ uspjeha. Ako nemate dovoljno raznolik asortiman, ako nemate adekvatno dostavljanje robe krajnjem kupcu, onda ne možemo očekivati neko pozitivno poslovanje.

Koliko radnika zapošljavate?
Naš koncept poslovanja sa javnim preduzećima, sa opštinom kao administrativnim centrom se svodi samo na dio naših obaveza prema njima, a to su takse, porezi, ali oni ne mogu bitnije da utiču na obim našeg poslovanja. Mi smo vezani za konačnog potrošača i nama je cilj da on bude ispoštovan i zadovoljan. Trenutno zapošljavamo 51.radnika i svi se trude da ugode svojim kupcima i mušterijama. Nadamo se da smo do sada bili dobri i da će nas iz toga razloga opet posjetiti. Želim da vašim slušaocima a našim vjernim mušterijama poželim srećnu novu godinu. Mi smo sa njima zadovoljni i nadamo se da su i oni sa nama. I nadamo se da iz tog našeg obostranog zadovoljstva će i u idućoj godini biti sa nama.

D.B.