PRIJATELJI RADIJA PETNJICA: AMIPROM ZA SVAČIJI UKUS

Silvija Karličić,  u ime kompanije Amiprom iz Berana je rekla da je u poslovnom smislu protekla godina bila pozitivna te da isto očekuje i u narednoj.

Šta se najviše kupovalo salonu bijele tehnike Amiproma? 

Firma radi nekih 20-tak godina i vaši slušaoci a to su naši kupci, prepoznaju nas po kvalitetu i usluzi. Nadam se da će naredna godina biti još bolja. U našem salonu ne postoje neka pravila, ali obično se u decembru kupuju televizori. Valjda je to zbog toga što nemaju novca da idu na doček nove godine negdje dalje, pa je dočekaju uz novi televozor. Inače, nekih posebnih pravila kada je kupovanje robe u pitanju, salon bijele tehnike nema. U 2016.godini su se dešavala razno razna čuda pa nikako čudo nije ako sada, na minus deset, prolaze najviše hladnjaci i zamrzivači. Kada bi smo izdvajali brendove koji naši kupci vole, to su Beko, Gorenje što se tiče bijele tehnike, a što se tiče televizora tu su LG, Samsung i Tesla koji kao novi brend se dobro pokazao i jako dobro dobro prolazi. Jedan period je bio zapostavljen Grunding, međutim sada se povratio na velika vrata i dobro se kotira.

Imaju li kupci neka olakšanja pri plaćanju robe?

Kupci kod nas mogu da dobiju veliki izbor rata. Dajemo robu na kredit, dajemo robu sindikatima firmama i dajemo robu na osnovu internih ugovora koje sklapamo sa kupcem. To su privilegije što se tiče kupovine. Kupac je kod nas zaštićen u smislu kvarova kupljene robe. Uvijek stojimo iza kupaca i tu smo da ga zaštitimo. Do sada je bilo tako i to nećemo da promijenimo već ćemo se truditi da to poboljšamo. Situacija takvih ima dosta jer u kraju u kojem živimo dosta je nestabilno snabdijevanje električnom strujom što se odrazi na proizvod koji se kupi. Prinuđeni smo da tu robu nosimo za Podgoricu ili da serviseri izađu na licu mjesta. Do sada smo uvijek kupca zaštitili i uvijek smo izašli u susret i po tome smo prepoznatljivi. Tradicija u Amipromu jesu novogodišnji popusti. Akcenat bih stavila na smart televizore. Nadam se da će kupci da dođu da se uvjere sami šta to nudimo u okviru novogodišnjih propusta. Svim slušaocima Radija Petnjica i svim našim kupcima poželim srećnu Novu godinu i sve najljepše u novoj.

D.B.