Danas je u prostorijama Islamskog centra u Petnjici podijeljena humanitarna pomoć u vidu 60 paketa namirnica. Ovo je još jedna u nizu isporuka pomoći od strane “bratskih turskih organizacija, ovoga puta od humanitarne organizacije „Džan Suju“ što u prevodu na bosanski znači “Duša vode”.

„U ime medžlisa Islamske zajednice Petnjica im se najsrdačnije zahvaljujem što po ko zna koji put brinu o narodu Bihora, kako za vrijeme Ramazana, tako i permanentno tokom cijele godine“, izjavio je za portal Radija  Petnjica Adnan Muhovic.

Muhović je najavio da će toku Bajrama biti još jedna isporuka humanitarne pomoći, kako bi obradovali postače i najsiromašnije u opštini Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ

1 komentar

  1. Dobro Adnan nije pomenuo nedje Bošnjačku stranku ovdje, pošto ima običaj to da radi kad su u pitanju humanitarne donacije. Nekoliko puta se desavalo da je Odbor Islamske zajednice dobijao pakete humanitarne pomoci da podijeli porodicama kojim je potrebna, a Adnan je te pakete skladištio u prostoriju Bosnjačke stranke i u ime Bosnjacke stranke dijelio pomoc.
    Vrlo je jadno kad jedan covjek vodi Odbor islamske zajednice i politicku stranku na ovaj način i stavlja kao prioritet političku stranku, iako zna da politicke stranke razjedinjavaju ljude, a islamska zajednica ima misiju da ujedini.

OSTAVITI ODGOVOR