Danas je održana sjednica Mešihata Islamske zajednice u Crnog Gori u Medžlisu IZ Petnjica-džemat Vrševo. Bio je predramazanski sastanak sa imamima sa sjevera CG i predsjednicima medžlisa gdje su dogovoreni planovi rada i aktivnosti za vrijeme mjeseca Ramazana i druge aktivnosti na unapređenju vjerskog života i jačanju jedinstva IZuCG. Zahvaljujemo se reisu Rifatu ef. Fejziću što je izabrao naš medžlis za sastanak na ovom visokom nivou i imamima iz čitavog sjevernog regiona što su došli i uveličali ovaj za sve muslimane važan skup.
Poslije održanog sastanka priređen je ručak u organizaciji Enisa ef. Klimente, koji je po ko zna koji put pokazao marljivost i upornost na polju organizovanja vjerskog života u medžlisu Petnjica-džematu Vrševo.
Takodje, posebno naglašavam da je na sjednici Mešihata najoštrije osuđen rječnik crnogorskog jezika koji u sebi sadrži elemente mržnje i uvreda na račun Bošnjaka i drugih muslimana a koji je izdala CANU.
Adnan Muhovic, predsjednik medžlisa IZ Petnjica
PODIJELI

2 KOMENTARI

 1. Što se tiče Medžlisa IZ u Petnjici, ocjena je jednostavna:
  1. Džamija u Petnjici – istorijski bi svako želio da ima takvu džamiju u svojoj blizini. U sadašnjosti, mnogo mi je teško da gledam kako se ponašaju prema našoj džamiji. Suka Muratović je oživljava, svih 5 vakata namaza se čuje Ezan jer ga Suka pusta i obavlja namaze, da ga Allah nagradi.
  2. Džamija u Vrbici – ne funkcioniše.
  3. Džamija u Trpezima – ne funkcioniše.
  4. Džamija na Savin Boru-ne funkcioniše.
  5. Džamija u Kalici – ne funkcioniše.
  6. Džamija u Vrševu – svjetlost na koju Petnjičani treba da budu ponosni, kao i na imama Enisa Klimentu. Malo mjesto sa prepoznatljivim džematom, džematom koji radi i doprinosi.
  Odbor IZ krajnje licemjeran, pojedini članovi se pojavljuju kao dio džemata jedino kad dolaze predstavnici Bošnjačke stranke ili Mešihata IZ u Crnoj Gori.
  Iskreno, žao mi je zbog ove istine (osim u dijelu oko džamije u Vrševu), ali svako će odgovarati za dio posla koji mu je povjeren.

OSTAVITI ODGOVOR