Povodom nastupajućeg islamskog mjeseca posta Ramazana, Radio Petnjica će  u saradnji i pod pokroviteljstvom Muftijstva sandžačkog emitovati prigodni ramazanski program. U sklopu programa za slušaoce smo pripremili učenje Kur’ana, ilahije i kaside, sehurske i iftarske besjede islamskih učenjaka, predavanja za žene.
Za sve slušaoce koji nisu imali priliku da pročitaju Kur’an ideja Radija Petnjica i Muftijstva sandžačkoj je da se prouči cijeli Kuran i da se na taj način slušaoci bolje upoznaju sa Kur’anom. Takođe kroz besjede islamskih učenjaka slušaoci će se bliže upoznati sa islamskom praksom i primjerom Islama kroz svakodnevicu.
Ramazanski program se emituje u jutarnjem(sehurskom) i večernjem(iftarskom) terminu. Sehurski program počinje sat vremena prije nastupanja posta, a iftarski 15 minuta prije nastupanja iftara.

Radio Petnjica i Muftijstvo sandžačko žele svim slušaocima muslimanske vjeroispovjesti srećne nastupajuće ramazanske dane.

DINO RAČIĆ

PODIJELI

3 KOMENTARI

  1. ,,Lijepa riječ košta malo, a vrijedi mnogo.”
    Dobar i vješt govornik i sam mora razumijevati semantičku vrijednost riječi da bi mogao odaslati odgovarajuću poruku društvu. Kad ima razloga da kritikuje, kritičar kritikuje argumentirano. Kad neko zaslužuje da bude pohvaljen, on se hvali. Upućivanje lijepih riječi su kao dijeljenje imetka.
    „Čuvajte se vatre, pa makar sa pola hurme, a ko i to nema, a ono sa lijepom riječi.” (Muttefekun alejhi, 698)

OSTAVITI ODGOVOR