(FOTO I VIDEO) PETNJICA: URUČENE NAGRADE NAJBOLJIMA U 2021. GODINI

Najbolji u Petnjici u 2021. godini

Na tradicionalnom novogodišnjem koktelu, upriličenom u holu zgrade Opštine Petnjica, predsjednik opštine Samir Agović je rekao da je i ova godina bila puna izazova i poteškoća, ali zahvaljujući napornom i odgovornom radu, uspješno je privedena kraju.

„Želim da se zahvalim svom timu i ljudima koji su dali doprinos da ova godina sa puno poteškoća i izazova bude uspješna u svim segmentima i rada naše opštine.

Potrudili smo se da sve izazove koje imamo, rješavamo blagovremeno, u skladu sa mogućnostima, a najprije da istaknem da su svi dali svoj doprinos u prevazilaženju izazova.

Ostvareni su značajni rezultati na polju infrastrukture, društvenog života, kulture, sporta, ali svakako zaštite zdravlja“, kazao je predsjednik.

Agović se posebno zahvalio zdravstvenim radnicima iz Petnjice, Službi zaštite i spašavanja, Službi za Hitnu pomoć, Centru za socijalni rad i svima koji su dali doprinos u borbi protiv COVID-a.

„Pozivam da se i u narednoj godini udružimo kako bi postigli još bolje rezultate, a da svako ko je u prilici pomogne razvoj naše sredine i ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Cijenim da smo kao zajednica postali zreliji i inkluzivniji u odnosu na prethodni period i to smo pokazali krajem ovog mjeseca, kada smo imali lokalne izbore i kada smo kao zajednica prošli kroz izazov na izuzetno dobar način u smislu da smo imali pozitivnu kampanju, da smo kao društvo postali zreliji, kampanja je bila otmena, bez pretjeranih partijskih priča i negativnosti, kako bi ostvarili ono što želimo.

Želim svim građanima da se zahvalim, svim političkim subjektima i da nam je zajednička obaveza da naša sredina bude kakvu svi želimo“, zaključio je predsjednik Agović.

Agović je uručio nagrade najboljima iz oblasti poljoprivrede, sporta i najboljeg radnika u lokalnoj samoupravi.

Nagrade za uspješne poljoprivredne proizvođače za 2021. godinu ostvarili su: Mersada Muratović u oblasti ratarstva i povrtarstva, Sead Muratović u oblasti stočarske proizvodnje, proizvodnja mesa, Haso Rastoder stočarska proizvodnja i proizvodnja mlijeka, Muslija Škrijelj u oblasti pčelarstva, Edis Mehović u oblasti voćarske proizvodnje.

Prvi put ove godine, opština Petnjica afirmiše mlade preduzetnike, pa laskavo priznanje za 2021. godinu dobijaju Amer Rastoder u kategoriji trgovine i prižanje usluga i Amar Muratović u kategoriji proizvodnje.

Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Seniorski fudbalski klub Petnjica.
Najbolji pojedinac u sportu je Melisa Hodžić, članica Džip kluba Baćo.
Opština Petnjica nagradila je i najmlađe za afirmaciju školskog sporta u Petnjici.
Nagrađena je Džejla Adrović iz OŠ „25 Maj“ koja je postigla veliki rezultat na šahovskom turniru u Podgorici. Zatim učesnike turnira, Ensar Agović, Omer Agović, Haris Agović i Daris Agović.

Najbolji uposleni u lokalnoj petnjičkoj upravi za 2021. godinu su Nermina Muratović i Mensur Muhović.

ENKO KORAĆ