JAVNI APEL I OBAVJEŠTENJE ISLAMSKE ZAJEDNICE U CRNOJ GORI: POMOZIMO PORODICI ŠKRIJELJ

Medresa - Milješ

Islamska zajednica u Crnoj Gori obraća se javnosti, posebno svim svojim vjernicima u domovini i dijaspori u povodu veoma tragičnih dogadjaja koji su zadesili porodicu Škrijelj.

Naime nakon događaja koji su javnosti poznati sedmoro djece je ostalo bez oba roditelja od kojih je najstarije dijete jedino punoljetno, a takodjer je i učenik (maturant) naše medrese “Mehmed Fatih”.

Zatečeni ovako teškom sudbinom i neizvjesnom budućnošću ove nedužne djece odmah smo kao Isamska zajednica preduzeli nužne korake u cilju zbrinjavanja jetima.

Islamska zajednica je za početak preuzela brigu i smještaj djece i to u prostorijama Islamske zajednice (u zgradi Medrese), te preuzela trenutno brigu i skrb nad njima.

Kao dugoročniji projekat imamo u planu uz pomoć dobrih ljudi i vakifa da jetimima obezbijedimo trajniji smjestaj-kuću koju je nužno izgraditi kao i kupovinu placa, jer je postojeca kuca neuslovna za život.

Pozivamo sve zainteresirane imućne i humane ljude da nam se obrate da udruženim naporima ucinimo jedno od najboljih djela koje je moguće učiniti, a to je zbrinuti jetime i koliko-toliko doprinijeti vraćanju sigurnosti i bezbriznijeg djetinjstva u njihove živote.

Kontakt telefon za sve informacije:

+382 68 597 206

+382 69 227 127

Uplate mozete izvršiti na tekući račun:

510-1076-13

Uplate iz inostranstva:

IBAN: ME25510000000021094921

SWIFT: CKBCMEPG

Sa naznakom za:

Pomoć jetimima Škrijelj