ODGOVOR RADIJA PETNJICE OO BS PETNJICA: U POLITIKANTSKI BRLOG NAS NEĆETE UVUĆI!

Radio Petnjica

Jučerašnjim dopisom grupe vjernika o zloupotrebi djece i petnjičke džamije u političke svrhe od strane Opštinskog odbora Bošnjačke stranke, na neki način je otvorena pandorina kutija iz koje izlazi mnogo više od onoga na šta su računali revoltirani vjernici, čelnici Medžlisa IZ Petnjica i petnjički ogranak Bošnjačke stranke.

Za one koji nijesu upućeni da kažem da je u Petnjici prije dva dana u džamiji OO BS, odnosno Forum mladih te stranke, dijelio poklone djeci sa kesama na kojima je utisnut logo stranke!

U reagovanju OO BS svašta smo mogli pročitati, pa čak i to da je Radiju Petnjica bliži Ravnogorski pokret i trobojka od polumjeseca i zvijezde.

Ali da ne ulazimo u to, jer vjerujemo da je borba za glasove u susret lokalnim izborima unijela nervozu, te da su zbog toga i izrečene ocjene koje nemaju veze s mozgom.

Ono što je našem mediju važno je to da su činjenice koje smo objavili tačne.

Potvrdu istinitosti navoda dobili smo u saopštenju OOBS gdje je ta partija priznala da je Forum mladih BS Petnjica organizovao dijeljenje poklona sa političkim sadržajem u džamiji!

Dakle, to što smo objavili je TAČNO.

Drugi dio priče i totalne dubioze je činjenica da petnjički ogranak BS u tome ne vidi ništa problematično jer, bože moj, “izmamili su djeci osmjeh na licu”.

Da podsjetimo gospodu iz BS Petnjica da su njihovi čelnici, kao i predstavnici ostalih partija s pravom oštro regovali na zloupotrebu djece u političke svhe u Pljevljima, Baru, Tivtu…., kada su djeci dijeljeni pokloni sa likovima pravoslavnih svetaca, oznakama partija i slično. I tamo su ti pokloni izmamili osmjeh na licu djece, jer je sa djecom lako manipulisati.

Dakle da podvučemo.

Odgovrnost za zloupotrebu djece nosi OO BS Petnjica, Forum mladih BS Petnjica kao i čelnici Medžlisa IZ Petnjica. I tu se stavlja tačka.

Na niske udarce, zamjene teza, populizam i politikantski brlog Radio Petnjica neće odgovarati, jer se držimo zlatnog pravila – činjenice su svete, a komentari slobodni.

Radio Petnjica će nastaviti da profesionalno obavlja posao svidjelo se to ili ne  BS-u, DPS-u, SPP-u, SDP-u, SD-u, Demokratama ili bilo kome drugom, jer je naša jedina partija Petnjica i Crna Gora.

SAMIR RASTODER