PATRIOTIZAM JE I KAD ČUVAŠ ŽIVOTNU SREDINU: MJEŠTANI VRBICE UKLANJALI OTPAD DUŽ PUTA

Mještani Vrbice na čelu sa prof. Mirsadom Hadrovićem, juče su dan posvetili životnoj sredini. Jedan dio mještana je uklanjao otpad duž regionalnog puta Podvade – Kraka i dio lokalnog puta u MZ Vrbica, od Glavice do Palačka.

„Moramo naći rešenje za očivanje životne sredine, jer tako čuvamo sebe. Mi smo danas primjer kako se pokazuje patriotizam. Uzeli smo kese i rukavice i čistimo našu životnu sredinu. Ovo radimo da se ne stidimo naše djece koja će doći, da im ne ostavljamo prljavu kuću. Najgore je stanje u našim potocima i šumama. Tamo ljudi zastanu i izbace smeće. Zapanjeni smo koliko se ne vodi računa a da je tako čak i na grobljima ima smeća. Pozivam sve da pokrenemo slične akcije u cijelom Bihoru“, rekao je Mirsad Hadrović.

Tehnički direktor komunalnog preduzeća, Rifat Agović je istakao da su u toku ove akcije, na dionici od nepunih kilometar regionalnog puta, sakupili preko 20 vreća otpada.

„Na dionici lokalnog puta u dužini od od četri kilometra, sakupili smo takođe oko 20-tak vreća otpada. Kao predsjednik medžlisa i zaposleni u komunalnom preduzeću, odmah sam podržao akciju koju je pokrenuo efendija Hadrović i uključio se a komunalno preduzeće će, u cilju podrške, sakupljeni otpad odvesti do deponije“, istakao je Rifat Agović.

DENIS BOŽOVIĆ