AGOVIĆ ČESTITAO NASTUPAJUĆI RAMAZAN

Samir Agović

Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti u zemlji i dijaspori, Reisu Rifatu ef. Fejziću, glavnom imamu Huseinu ef. Ramčiloviću, u ime lokalne uprave i u lično ime, a povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, čestitao je predjednik opštine Petnjica Samir Agović.

Želim svima vama da ramazanske blagdane provedete osnaženi ramazanskom svjetlošću i čvrstom voljom za dobrim djelima, za međusobno praštanje i razumijevanje.

Teška zdravstvena kao i ekonomska situacija, sasvim sigurno će dominantno uticati i u narednom periodu, ali poštovanje vrijednost mjeseca Ramazana kroz koje sam uvjeren da će se lakše sve to prebroditi, jer sam Ramazana sve muslimane ujedini i osnaži u predanosti prema Bogu i namjerama za činjenje dobrih djela, kao što su solidarnost, međusobno pomaganje i odvikavanje od ružnih djela.

Ramazan je prilika da još jednom svi vjernici u okviru poruka koje Ramazan nosi, sasvim sigurno osjećaju potrebu za iskazivanjem dobročinstva, merhameta prema svojoj rodbini, prijateljima i komšijama.

Još jednom svim vjernicima upućujem najsrdačnije čestitke povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana sa željom da ga provedu u rahatluku, miru i ličnoj i porodičnoj sreći“, stoji u čestitki predsjednika opštine Petnjica Samira Agovića.