ZK BIHOR: Neka ti je vječiti rahmet, veliki čovječe i brate Rafete Husoviću

Rafet Husović

Sa dubokim bolom i tugom u srcu primili smo vijest da je doskorašnji potpredsjdenik Vlade Crne Gore i predsjednik Bošnjačke stranke Crne Gore, naš brat Rafet Husović, nakon duže i teške bolesti preselio na ahiret.

Njegovim odlaskom, bošnjački narod u dijaspori i domovini, izgubio je uvaženog i poštovanog predstavnika, a Crna Gora mudrog političara kojeg su krasile osobine moralnosti, patriotizma i promišljenosti.

Nikada nećemo zaboraviti njegov veliki doprinos koji je dao za građansku, multinacionalnu, multikulturnu i multikonfesionalnu Crnu Goru.

Ostaće upamćen kao čovjek koji je svojim angažmaniom obilježio značajan period u istoriji naše domovine.

Učinio je sve i dao sebe cijeloga da u jednom burnom periodu borbe za Crnu Goru i njen građanski koncept Bošnjaci očuvaju svoje ime i svoju kulturu.

U ime dijaspore Crne Gore, članova Zavičajnog Kluba Bihor iz Luksemburga i u svoje lično ime upućujem duboke izraze saosjećanja, porodici rahmetli Rafeta Husovića, bošnjačkoj stranci i bošnjačkom narodu u Crnoj Gori. Molimo Allaha da podari rahmet njegovoj plemenitoj duši, porodici sabur a Bošnjacima i svim građanima u Crnoj Gori olakša iskušenja krize i sačuva tekovine za koje se borio naš dragi Rafet Husović čije če ime ostati urezano u sjećanju svih iskrenih patriota Crne Gore, pogotovu bošnjačkog korpusa.
Neka ti je vječiti rahmet, veliki čovječe i brate Rafete Husoviću.

Predsjednik UO ZK BIHOR

Edin Latić