PETNJICA: POSLJDENJEG DANA 2020. DODIJELJENE NAGRADE NAJBOLJIMA

Posljednjeg dana 2020. godine u holu zgrade lokalne uprave uručene su nagrade najboljima iz oblasti poljoprivrede i sporta.

Predsjednik opštine Samir Agović priredio je doček najboljih u protekloj godini i uručio nagrade ali u posebnim uslovima zbog aktuelene situacije sa COVID-19.

“Najprije želim da vam se zahvalim na onome šta ste postigli, svako u svojoj oblasti, da vam poželim dobro zdravlje, vama i vašim porodica. Želim da se u narednoj godini ponovo okupimo i da sa novom energijom i rezultatima budemo zadovoljni”, rekao je Agović.

Predsjednik je uputio čestitke dobitnicima prestižnih nagrada i kazao da je to pokazatelj da lokalna uprava vrlo odgovorno posmatra sve aktivnosti ljudi koji doprinose lokalnoj i široj zajednici.

Mr Adis Ličina istakao je da iz oblasti poljoprivrede ove godini proglašeno pet najboljih poljoprivrednih u Opštini iz oblasti stočarstva proizvodnje mesa, proizvodnje mlijeka, povrtarstva, pčelarstva, voćarstva.
Iz oblasti stočarstva u proizvodnji mesa nagradu je primio Ermin Muratović. Iz oblasti proizvodnje mlijeka Muharem Kožar. Minela Muratović dobila je nagradu za povrtarsku proizvodnju. Cikotić Omer dobitnik je nagrade za pčelarstvo.
Iz oblasti voćarstva, proizvodnja aronije nagrada je otišla u ruke Skenderović Sametu.
Nagrada za posvećenost poljoprivrednoj poroizvodnji dobila je Mersada Muratović.

Dr Nermina Muratović, predsjednica žirija za dodjelu nagrada za najbolje sportiste Petnjice kazala je da lokalna uprava uz pomoć Radija Petnjica glasovima javnosti izabrala najboljeg sportistu dijaspori za 2020. to je Adelisa Kožar iz Luksemburga.

Za najbolji sportski kolektiv za 2020. godinu proglašen je Fudbalski klub Petnjica, seniorska selekcija.

Najbolji sportista u pojedinačnoj konkurenciji u opštini Petnjica izabran je Dino Adrović.

Nagrada je dodijeljena Adisu Osmanoviću za afirmaciju rekreativnog sporta u Petnjici.

Opština Petnjica obezbijedila je nagrade za najbolje poljoprivredne proizvođače i najbolje sportiste.

ENKO KORAĆ