POČELA SJEDNICA SO: UŽIVO NA FB RADIJA PETNJICA

sjednisa SO Petnjica

U toku je zasijednja SO Petnjica. Na početku konstatovano prisustvo 24 odbornika uz najavljeno odsustvo sedam odbornika…

Utvrđivanje dnevnog reda sa osam tačaka a među novim se našao i predlogu za počasnog građanina Petnjice. Odbornika Muzafera Kršića (DPS) je reagovao u formi pitanja zašto nije na dnevnom redu i tačka o imenovanju ulica.

Sekretar SO, Adis Duraković je pojasnio da čim lokalna uprava donese plan o podizanju spomen obelježja nakon toga će se stvoriti uslovi da se uvrsti i tačka dnevnog reda da ne bi rizikovali da se krši procedura.

 

 

Aldin Muratović

Odbornik Aldin Muratović (BS) je reagovao proceduralno ukazujući na kršenje procedure, ukazujući da konsatno predsjednik SO krši procedure jer izbjegava da lično on odgovori već to prepusta Sekretaru i dodao da su se uslovi stekli odavno ali da se ne zna koji je razlog što se ne uvrsti, istakvši da grad zaslužuje da konačn dobije nazive ulica.

 

Sjednica SO Petnjica

Almir Muratović (SPP) je istakao da je je još ranije uputio predlog da se otvori granični prelaz prema Tutinu ali da još nije dobio nikakav odgovor. Odgovor je dao Mehmed Meša Adrović, istakvši da su inicijativu prema nadležnim institucijama upućene. Za riječ se javio Samir Agović, predsjednik opštine koji je istakao da je lično sa pozicije predsjednika upitio inicijativu i da je to želja svih zbog građana da se otvori taj prostor a u prilog tome je i činjenica da je opština pokrenula i inicijativu da se radi put prema Tutinu.

“Naša Vlada je bila spremna ali tada Vlada Srbije nije bila. To su zvanične informacije”, istakao je Agović. Prilikom usvajanja Dnevnog reda, odbornik Aldin Muratović je tražio da se odloži tačka o počasnom građaninu obrazlagajući ga da treba bolje razmotriti jer smatra da postoje onih koji su zaslužniji da budu počasni građani Petnjice. Inače, za počasnog građanina je predložena Branka Bogavac. Sa 20 glasova za i četri protiv, usvojen je Dnevni red.

Uskoro opširnije…