DONACIJA ZA PORODICE TOKOVIĆA I KOŽARA

Kenam Aličković iz Župe, opština Tutin i Selek Feho iz Sjenice, koji žive i rade u Njemačkoj, poznati su kao donatorima u mnogim humanitarnim akcijama.

Ovih dana su obradovali dvije bihorske porodice, Ferida Tokovića iz Srđevca i Kemala Kožara iz Radmanaca poklonivši im krave. Porodica Kožar broji šest članova i u teškoj su materijalnoj situaciji.

„Najiskrenije se zahvaljujem donatoru Fehu Seleku iz Njemačke što je pomogao, kako – tako, da se prehrani porodica jer nam je ova krava sada jedini izvor za mlijeko i mlječne proizvode. Donatoru želim sve najbolje u životu, da mu se dobrom vrati a za nas, ovo je zaista velika pomoć jer smo prebrinuli bar da nam djeca imaju mlijeka“, istakao je Kemal Kožar.

„Ova dvojica humanitaraca su i ranije pomagali najugroženije porodice u Bihoru i šire a posebno su poznati u pomoći prilikom izgradnje džamija u Sandžaku. U kontaktu sa mnom, istakli su da se neće na ovom zaustaviti već će i dalje pomagati ugrožene na području naše opštine“, istakao je Reho Ramčilović, posrednik koji je predložio dvije porodice za pomoć.

DENIS BOŽOVIĆ