MUHOVIĆ: BS ĆE TRAŽITI VEĆE UČEŠĆE PROGRAMA ZA MANJINSKE NARODE NA JAVNOM SERVISU

Adnan Muhović

Bošnjačka stranka će se snažno zalagati za jačanje medijskog pluralizma, medijskih sloboda i samoregulaciju u medijima, kao i za snaženje kapaciteta nacionalnih vijeća, poručio je Adnan Muhović, član Predsjedništva i poslanički kandidat BS.

On je istakao da će Bošnjačka stranka tražiti veće učešće programa za manjinske nacionalne zajednice u javnom servisu.

“Tražićemo formiranje posebnih redakcija i ekipiranje timova koji kreiraju i izrađuju te programe. Tražićemo i sistemsko pozicioniranje kompetentnih  kadrova iz redova manjinskih naroda u upravljačkim strukturama, uredjivačkim timovima, novinarskom kadru i tehničkom osoblju u Javnom servisu RTCG”, kazao je Muhović.

Kako je istakao, BS će se zalagati i za snaženje kapaciteta nacionalnih vijeća, kako u kadrovskom, tako i u materijalnom pogledu.

“Potrebno je, mnogo više nego do sada, uraditi na istraživanju, zaštiti i prezntaciji kulturnog i historijskog nasljeđa bošnjačko-muslimanskog naroda.  Pokrenućemo, na svim nivoima, inicijative kojima ćemo podsticati državne institucije da se ozbiljnije posvete našoj tradiciji, običajima, kulturi i ukupnom identitetu. Tražićemo više prostora u obrazovnom sistemu, javnim glasilima, državnoj radio-televiziji , kao i turističkim prezentacijma  naše države i pojedinih lokalnih sredina”, kazao je Muhović.