PODIJELJENA DONACIJA ACA RASTODERA IZ ŠVAJCARSKE: MASKE, RUKAVICE, DEZINFEKCIJA I MJERAČI ZA PRITISAK U PRAVIM RUKAMA

Juče je u prostorijama Radija Petnjica počela podjela humanitarne pomoći u zaštitnih maski, zaštitnih rukavica i flaša za dezinfekciju ruku, koju je donirala humanitarna organizacija na čijem se čelu nalazi Aco Rastoder sa svojom suprugom Sanelom iz Švajcarske.

Donaciju je podijeljena predsjednicma mjesnih zajednica opštine Petnjica, preduzetnicima i nevladinim organizacija i Ambulanti u Petnjici.

Građani opštine Petnjica mogu se javiti kod predsjednika mjesnih zajednica, dok u mjesnoj zajednici Savin Bor, mještani Savin Bora donaciju mogu preuzeti u marketu „Savin Bor“, vlasnika Sinana Rastodera.

Donacije su uručene mjesnim zajednicama: Centar, Johovice, Godočelje, Tucanje, Vrševo (Azane), Trpezi, Vrbica, Lagatore, Radmance, Dašča Rijeka (Kruščica), Bor (Ponor, Dobrodole), Javorova (Murovac, Poroče) i Kalica sa po 300 maski i 100 rukavica, dok je MZ Savin Boru čiji su mještani najviše pogođeni korona virusom sa 500 maski i 500 rukavica.
Donaciju od 100 maski dobile su nevladine organizacije Centar za kulturu, Centar za seoski razvoj, Talas Bihora (Radio Petnjica) KUD Bihor, Lica sa invaliditetom, BKCS, Vis Legis, kao i klub penzionera, fudbalski i šahovski klub.
Privrednici koji su dobili donaciju sa po 100 maski i jedne flaše za dezinfekciju ruku su, Marketi Tref i Franca, restoran Merak, kafe Paša i Tajna, poljoprivredna apoteka Berićet, Pošta, Lovćen banka, Zovi Taxi, muški frizer Apko, ženski frizer, D.O.O Radmanci, Eco Milch, Pekara kod Tiganja, Color shop, Zemljoradnička zadruga, Građevinsko preduzeće Bihor, stolarska radionica Pramenko.
Zdravstvenoj stanici koja je bila na prvoj “liniji fronta”, opredijeljeno je osam pakovanja od po sto rukavica, kao i dva mjerača pritiska za potrebe petnjičke ambulante i jedan za patronažno vozilo.

Iz Zdravstvene stanice istakli su da je velika potrošnja rukavica na teresnskim obilascima bolesnika, zatim transportu bolesnika, prilikom kućnog tretmana bolesnika.

“Svaka donacija nam je vrijedna jer u velikim količinama trošimo rukavice kako bi prije svega nas zaštitili a i bolesnike. Želimo da izrazimo zahvalnost donatoru na donaciji maski i rukavica građanima Petnjice, kao i zahvalnost u ime Zdravstvene stanice za dva mjerača pritiska, koji će nam biti od velike koristi”, rekli su iz Zdravstvene stanice

Ukupna vrijednost donacije je 5.900 švajcarskih franaka