IZAŠAO PETI BROJ GLASNIKA BIHORA

U izdanju JU Centar za kulturu Petnjica, iz štampe je izašao peti broj Glasnik Bihora. Kao i u prethodnim izdanjima, i u jubularnom petom izdanju, zastupljeni su radovi iz oblasti kulturne baštine dok je oblast istorije pokrivena sa tri naučna rada.

Pored radova koji su prikazani kroz dokumenta, nalaze se i radovi iz oblasti arheologije, književnosti, botanike kao i niz prikaza koji se odnose na izdanja koja su izašla u prethodnoj godini.

„Ovo jubilarno izdanje je izašlo u posebnim uslovima zbog COVID-19 i ostaje nam žal što ne možemo na pravi način da ga prezentujemo. Raduje nas činjenica da iz godine u godinu, povećamo broj stranica. To nam govori da se povećavaju i kulturološke aktivnosi na području naše opštine kao i interesovanje autora koji žele da svojim radovima, daju doprinos našoj izdavačkoj djelatnosti. Zbog toga upućujem zahvalnost u ime redakcije i u svoje lično ime. Štampanje je podržalo Ministarstvo kulture Crne Gore i opština Petnjica“, istakao je direktor Centra za kulturu, Sinan Tiganj, za portal radija i najavio da će ubrzo biti i promocija u ovoj javnoj ustanovi.

DENIS BOŽOVIĆ