ĐUKANOVIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE: PETNJICA ODLUČNO PREUZELA ODGOVORNOST ZA SOPSTVENI RAZVOJ

Milo Đukanović

Vrijeme od osnivanja Opštine Petnjica potvrdilo je njenu odlučnost da preuzme odgovornost za sopstveni razvoj, što je učvrstilo njenu integrisanost u savremeno crnogorsko multietničko građansko društvo, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je rukovodstvu i građanima Petnjice ćestitao Dan opštine, 4. avgust.

„Vrijeme od osnivanja opštine je u punoj mjeri potvrdilo vašu odlučnost da preuzmete odgovornost za razvoj Petnjice, uz podršku Vlade i drugih državnih organa, što je učvrstilo njenu integrisanost u savremeno crnogorsko multietničko građansko društvo“, kazao je Đukanović.

To je, kako je naveo, jedna od temeljnih vrijednosti koju baštini i današnja Crna Gora.

„Zemlja koja ostaje važan faktor regionalne stabilnosti, uvažena članica NATO, sa svim otvorenim pregovaračkim poglavljima za članstvo u Evropskoj uniji, na strateškom putu stvaranja stabilnih uslova za prosperitetan ekonomski i demokratski razvoj i za evropski kvalitet života naših građana“, dodao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, u tim procesima građani Petnjice i cijelog Bihorskog kraja imaju svoje posebno mjesto i ulogu.

„Što je potvrđeno i u ovom vremenu kada se Crna Gora, kao i cijeli svijet suočava sa pandemijom novog korona virusa i posljedicama tog nepoznatog izazova, na koji odlučno i solidarno moramo dati odgovore“, dodaje se u čestitki Đukanovića.