(VIDEO) KUD BIHOR NASTAVIO SA RADOM: KOLO SA DISTANCOM I MASKAMA

KUD BIHOR

Juče se, nakon pauze zbog korona virusasa, svojim redovnim aktivnostima vratio i KUD “Bihor”, sve uz mjere pridržavanja socijalne distance i maski.

Polaznica mlađe grupe u KUD-u Bihor, Asija Muratović kaže da joj je nedostajao folklor i da se uželjela društva i igre.

“Sa društvom se nisam vidjela dok je bila korona. Kući sam svakodnevno vježbala sa svojom sestrom. Veoma mi je drago sto vidim ponovo svoje drugare”, kaže Asija Muratović.

Samra Ličina, polaznica KUD-a Bihor, kaže da je jedva čekala da ponovo krene folklor.
“Kada sam čula da se vraćamo našim aktivnostima, obradovala sam se. Znala sam da trebamo da imamo distancu i maske, ali bez obzira na to, dugo je trajala pauza zbog korone i baš sam se obradovala da vidim moje društvo, da igramo i družimo se“, kaže Samra Ličina.

Članica folklora, koja ujedno i najduže vremena nastupa u KUD-u Bihor, već jedanaest godina, Elma Garčević, kaže da joj je folklor nedostajao.

“Mnogo vremena provodimo zajedno i period u kojem nismo imali probe je zaista bio dosadan. Kući smo vježbali koliko smo mogli, uželjela sam se društvu i jedva sam čekala da počnu probe, svi smo se obradovali. Maturant sam i planiram da još neko vrijeme ostanem ovdje, koliko vidjećemo“, kaže Elma Garčević.

Rešad Šabotić

Koreograf Rešad Šabotić, koji već 35 godina radi sa omladinom iz Petnjice, kaže da, osim u nekim planiranim pauzama normalnim, prvi put se desilo da folklor stane u Petnjici.

“U toku pauze zbog korona virusa nijesmo imali aktivnosti, jedino smo imali online nastup u kojem je Tivat bio domaćin. Polaznici su jedva čekali da se vrate probama. Čak su tražili da se vratimo aktivnostima i u vrijeme korone.
Danas smo počeli da igramo sa mjerama socijalne distance i nošenjem maski, to koliko se može u folkloru, nadamo se da će i ovo brzo proći.
Krećemo sa našim pripremama, okupili smo jedan veliki broj članova, imali smo poziva za nastupe, ali zbog situacije vidjećemo šta će biti, ali ono što je do nas, mi ćemo uraditi. Povratićemo formu, obnoviti koreografije i pokušaćemo da ubacimo još jednu novu koreografiju u naš repertoar“, kaže Rešad Šabotić.

ENKO KORAĆ