BIHORCI ISAT MUHOVIĆ I ERNAD ŠABOTIĆ IZ ŠVAJCARSKE DONIRALI MASKE

Isat Nane Muhović i Ernad Šabotić

Bihorci, Isat Nane Muhović i Ernad Šabotić, koji žive i rade u Švajcarskoj, donirali su 300 zaštitnih maski.

Po 100 maski su dobili Opština Petnjica, BKC Sandžak u Petnjici i ženski fudbalski klub Cvetex iz Berana.

Ovu simboličnu donaciju, dvojica poznatih humanitaraca su realizovali preko portala radija i, kako sami kažu, ovo je samo početak.

 

„Ovo je ono što bi se reklo za prvu pomoć. Već smo u pripremi za puno veću donaciju i uveliko radimo na tome. Moramo da pomognemo naše građane, našu opštinu i našu državu Crnu Goru. Koga ako ne njih, a ko ako ne mi. Teški dani i teška vreman zahtijevaju složnost i solidarnost. Bihorci i država Crna Gora uvijek mogu da se oslone na nas iz dijaspore. Nas dvojica smo samoinicijativno odmah reagovali i uputili ovaj simboličan broj maski jer se ne smije čekati“, istakao je za portal radija, Isat Nane Muhović, jedan od donatora.

U ime lokalne uprave, zahvalnost je uputio predsjednik opštine Samir Agović, ističući da je opština ponosna na svoju dijasporu.

“Život u Bihoru bi se opisao na sljedeći način ovih dana – živimo sa nadom i živimo sa umjerenom zabrinutošću. Sa nadom živimo da neće biti bolesti na području opštine Petnjica koju izaziva korona virus, a sa umjerenom zabrinutošću živimo zato što očekujemo da može biti virusa u Petnjici. U svemu tome život nas Bihoraca uobličava jedna velika humanost i veliko dostojanstvo naših ljudi ma gdje se oni nalazili. Posebno su naše emocije okrenute prema ljudima iz dijaspore, koji ovih dana misle na Bihor, na svoj zavičaj, na svoje roditelje, prijatelje, braću i komšije. Njihova solidarnsot se ogleda u konkretnoj podršci, kako finansijskoj tako i materijalnoj, i ono što je najvažnije u ovom trenutku je da smo zajedno. Koristim priliku da se zahvalim svima koji pomažu svoj zavičaj i uputim najiskrenije želje za dobro zdravlje svih nas. Ovog puta upućujem zahvalnost Ernadu Šabotiću i Isatu Nane Muhoviću iz Švajcarske koji su donirali Opštini 100 zaštitnih maski”, istakao je Samir Agović.

Rade Lutovac, trener ŽFK Cvetex, upućuje zahvanost, kako kaže prijateljima kluba koji su i u slučaju pandemije virusa, pokazali da misle na ovaj klub. “Zahvaljujemo se prijateljima našeg kluba koji i dalje nesebično pomažu djevojke koje su članice zenskog fudbalskog kluba sada i u borbi protiv COVID-a – 19. Na velikom poklonu maske za sve naše igračice i njihove ukućane. Našim članovima sa područja opštine, domah ćemo podijeliti a ostalim članovima sa područja okolnih opština, dostavićemo preko humanitarnih organizacija zbog zabrane međugradskog kretanja. Još jednom, upućujem jedno veliko hvala Isatu i Ernadu na ovom vrijednom poklonu”; istakao je Lutovac za portal radija.

Uprava BKC Sandžak se zahvaljuje donatorima koji su donirali zaštitne maske ističući da će se,  kao i sve ostale donacije, potruditi da zaštitne maske završe tamo gdje su prijeko potrebne.

 

 

 

 

DENIS BOŽOVIĆ