DELEGACIJA PETNJICE U NOVOM PAZARU: DOGOVORENA SARADNJA, PUTEVI PRIORITET

Delegacija Petnjice u posjeti Novom Pazaru

Delegacija opštine Petnjica je juče boravila u Novom Pazaru. Predsjednik Samir Agović, direktor Centra za kulturu Sinan Tiganj, direktor Komunalnog preduzeća Mithad Cikotić su na sastanku sa gradonačelnikom Nithadom Biševcom razgovarali o mogućnostima saradnje u oblasti kulture, sporta, preduzetništva kao i mogućnost saradnje po pitanju apliciranja u EU fondove.

“Gradonačelnik Biševac je istakao da želi da podrži Petnjicu da se kulturno i ekonomski uzdigne i da pokažemo da možemo sarađivati. Tokom razgovora smo apostrofirali potrebu da se putno povežemo i to na kvalitetan način. Razgovorali smo o tome da je potrebno da, u pespektivi sa nivoa dviju vlada, izgradi se pristojna saobraćajnica između Srbije i Crne Gore, a ta saobraćajnica bi išla preko Petnjice, Savinog Bora prema Tutinu. Zajedno smo konstatovali da mnogo toga možemo uraditi u oblasti turizma jer je pešterska visoravan interesanta, a radi se o izvanrednim potencijalima.

Gradonačelnik je istakao da će posebnu podršku nam pružiti u okviru Bihorskog kulturnog ljeta. U tom cilju, u okviru našeg kulturnog ljeta, imat ćemo veče Pazara. Znamo da je Pazar kao višenacionalna i multietnička sredina bogata sa kulturnim nasleđem pa očekujem da će to biti divno veče i da će naša publika uživati u svemu tome. Takođe smo razgovarali o mogućnostima saradnje na sportskom planu, razmjeni učenika i studenata jer postoji velika mogućnost za to. Sve ono što imamo kao kulturno nasleđe Petnjice i Pazara, zaista vrijedi a posebno su mladi ljudi svjesni tih potencijala tako da je na nama, kao lokalnim upravama, da radimo na ovim pitanjima. Siguran sam da ćemo imati uzvratnu posjetu gradonačelnika Pazara tako da ćemo nastavati i produbljivati saradnju u obostranom interesu”, istakao je Samir Agović.

DENIS BOŽOVIĆ

Pročitajte još:

SAZNAJTE KOJE SU SELO U PETNJICI ZVALI “MALA MOSKVA”