PETNJIČKO POZORIŠTE “DIVAN” U PLJEVLJIMA

Predstava "Čovjek za sve"

Predstava pozorišnog društva “Divan” iz Petnjice “Čovjek za sve”, po tekstu i režiji Dragana Koprivice, u produkciji Centra za kulturu iz Petnjice, biće izvedena u Pljevljima, u utorak, 28. januara, u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 19 časova.

Prema riječima rukovodioca “Divana”, Reha Ramčilovića, satirična komedija “Čovjek za sve” odslikava savremene anomalije društva u tranziciji na humoristički način, u raznim segmentima, od prosvjete do politike, ugostiteljstva, sporta, odnosa mladih prema starijima u savremenoj porodici, uz scenske slike potrošačkog mentaliteta, a u isti mah se razobličuju primjeri mitomanije alijenirane sredine.

Premijera komada održana je u decembru 2018. godine u sali Centra za kulturu Petnjica, uz dvije reprize, a predstava je potom uspješno izvedena na 48. Festivalu dramskih amatera u Bijelom Polju, u centrima za kulturu Plav, Rožaje i Berane, u KIC-u “Malesija” u Tuzima, kao i u humanitarne svrhe u JU “Komanski most” u Podgorici, kao i dva puta u Luksemburgu za crnogorsku dijasporu tokom ljeta 2018. godine, da bi zatim bila izvedena i na velikoj sceni KIC-a “Budo Tomović” u Podgorici.

Članovi pozorišnog društva „Divan“ su talentovani glumci amateri iz Osnovne i Srednje mješovite škole u Petnjici, i iz Srednje medicinske u Beranama. Glavnu ulogu igra talentovani Korać Elmar, a u ostalim se pojavljuju Huremović Šejla, Huremović Džibo, Muratović Hana, Ličina Almina, Ličina Samra, Latić Mirel, Korać Elmin, Zana Adrović i Kršić Dado.

Tonske i svjetlosne efekte uradio je Skenderović Memo, a organizaciju potpisuje  Reho Ramčilović.

DENIS BOŽOVIĆ

PROČITAJTE JOŠ:

PETNJIČKI ĐACI SJELI U KLUPE, PROBLEM GRIJANJA RIJEŠEN