USPJEŠNO ORGANIZOVANA “EVROPSKA NEDJELJA SPORTA – PETNJICA 2019.”

Evropska nedjelja sporta Petnjica 2019.

Kancelarija za mlade opštine Petnjica, u saradnji sa FK Petnjica i TO Petnjica, organizovala je sportska dešavanja pod  nazivom “Evropska nedjelja sporta – Petnjica 2019”.

 „Lokalna uprava je u nizu svojih politika, visoko mjesto odredila i prema sportu. U tom cilju, opština podržava kako sportske kolektive tako i niz manifestacija koje imaju za cilj populizaciju sporta i zdrave stilove života. Tokom ove godine smo podržali niz sportsko rekreativnih manifestacija a to ćemo činiti i u narednom periodu. Već u subotu imamo Kup CG u gađanju pištoljem. Što se tiče evropske sedmice, nama je cilj, kao lokalna uprava, da jasno svoju deklaraciju iskažemo da podržavamo evropski put naše države ali da taj put koji treba da pređemo, pripada i lokalnim samoupravama u smislu usvajanja politika ali i stvaranju uslova na svim nivoima i u svim oblastima. Ovog puta smo dali da naši mališani, koji su budućnost naše zajednice, iskažu svoje sportske talente i da na taj način pošaljemo poruku da smo sredina u kojoj bavljenje sportom treba da bude prioritet, pored učenja, za učenike osnovnog nivoa obrazovanja“, istakao je predsjednik opštine, Samir Agović.

„Evropska nedjelja sporta je inicijativa Evropske komisije čiji je cilj borba protiv neaktivnog načina života, kroz ohrabrivanje građana da usvoje zdrave stilove života i budu svakodnevno fizički aktivni. Osnovni ciljevi usmjereni su na podsticanje građana na bavljenje fizičkim aktivnostima, bez obzira na starost, spremnost ili bilo koju drugu karakteristiku pojedinca, kao i na edukaciju o zdravom načinu života“, istakla je dr Nermina Nena Muratović iz kancelarije za mlade u opštini Petnjica.

Evropska nedjelja sporta – Petnjica 2019 se sastojala iz dva događaja:
 – “Mala škola fudbala” u saradnji sa FK Petnjica, na stadionu u Gusarama,
-“Stazama kroz prirodu” u saradnji sa TO Petnjica, Murovske luke.

“Događaj je protekao u duhu sporta, rekreacije i osjećaju zadovoljstva koji pruža boravak u prirodi. Nadamo se da će obilježavanje Evropske nedjelja sporta u našoj opštini postati tradicionalno i da će se broj sportskih dešavanja i učesnika povećavati iz godine u godinu”, dodala je dr Muratović.

Evropska nedjelja sporta se svake godine obilježava u perodu od 23-30. septembra.

DENIS BOŽOVIĆ