USPJEŠNA PREZENTACIJA TURISTIČKE ORGANIZACIJE PETNJICA U BUDVI

Turistička organizacija Petnjice u Budvi

Turistička organizacija Petnjica je proteklog vikenda imala priliku da u okviru sportskog događaja „IGRE MALIH ZEMALJA EVROPE“ predstavi turističke potencijale opštine Petnjica.

“Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv Nacionalne Turističke organizacije Crne Gore da se predstavimo na ovoj izuzetnoj manifestaciji koja osim sportskog karaktera ima za cilj i promociju turističke ponude naše države. Inače, ovako velika manifestacija, kakva su Igre malih zemalja Evrope se po prvi put održava u Crnoj Gori i zaista je bilo zadovoljstvo učestvovati u tom projektu. Osim prirodnih ljepota naše opštine predstavljene su i narodne rukotvorine i suveniri sa motivima iz naše opštine, kao i tradicionalna jela, a sve to zahvaljujući saradnji sa NVO Centar za seoski razvoj i NVO Vrijedne ruke iz Petnjice. Takođe smo široj javnosti predstavili i Bihorski ćilim kao nematerijalno kulturno dobro Crne Gore, što je izazvalo posebnu pažnju.

Za Turističku organizaciju je ovo bila dobra prilika da se predstavi i putem Javnog servisa RTCG koji je u okviru prenosa iz Budve imao uključenje sa štanda naše organizacije.

Vjerujem da ćemo uz podršku opštine Petnjica i NTO i u narednom periodu imati priliku poput ove u Budvi da adekvatno prezentujemo turističke potencijale naše opštine”, saopšteno je iz TO Petnjica.