NAVIJAČI BIRAJU: NAJBOLJI DENIS LIČINA

Denis Ličina

Još jednom se pokazalo koliko i kakve fanove ima iza sebe FK „Union 05 Kayl/Tetange“ iz Luksemburga.  Za izbor najboljeg igrača do dvdesetjedne godine u prvom divizionu luksemburške lige u kategoriji 16 godina ubjedljivo je pobijedio Denis Ličina, igrač ovoga kluba, koji je u predhodnoj sezoni pokazao da je ljubimac publike i istinski fudbalski majstor na koga se može računati.  Po izboru navijača mladi Ličina je dobio najviše glasova, a bilo je selekcionirano devet igrača:

Kenzo Fabro (CS Sannem) 21 godina.  Denis Ličina (Union 05 Kayl/Tetange) 16 godina. Michael Bakare (Union Remich/Bous) 19 godina. Christhope Schröeder (FF Norden) 18 godina. Yannis Bucci (Kehlen) 21 godina. Maxime Schott (Grevenmacher) 21 godina. Scott Kops (Steinsel)  18 godina. Pol Risch ( Steinsel) 18 godina. Adriel Guimaraes (Medernach) 21 godina.

Od ukupno 834 glasača koji su glasali – Denis Ličina je dobio 350 glasova što je 95 glasova više od drugoplasiranog igrača Medernacha, Adriela Guimeraes, Trećeplasirani je bio igrač Grevenmachera, Maxime Schott od koga je Ličina imao 127 glasova više.

Denisa Ličina:
Jako sam Sretan zbog ove nagrade, ona je ujednio i nagrada našem klubu Union 05 Kayl/Tetange i za sve moje suigrače jer bez njih ja ne bih mogao ništa pokazati, te ni nagrade ne bi bilo. Duboko sam zahvalan svima koji su glasali za mene i ova nagrada mi daje podstrek da još više radim na sebi, treniram i pomognem mom klubu u sljedećoj sezoni kako bi smo postizali još bolje rezultate i našoj vjernoj publici, koja nas, iz u utakmice u utakmicu vjerno prati, dokazivali da nisu uzalud uz nas.

I, dodajmo na kraju, Denis Ličina jeste igrač o kojem će se pričati u budućnost, Mnogi smatraju da je u Luksemburgu na pomolu novi Miralem Pjanić.

F.S.