PETNJICA: PROJEKAT BILJNOG PREČIŠĆIVAČA DO SREDINE JULA 2019.

Najavljena izgradnja biljnog prečišćivača otpadni voda u Petnjici ulazi u završnu fazu. Tim povodom je danas u Petnjici boravio tim stručnjaka iz oblasti zaštite životne sredine na čelu sa prof. dr Darkom Vuksanovićem i njegove saradnice Miljane Vuković.

Oni su obišli teren gdje je predviđen budući prečišćivač u Gusarama a nakon toga održali radni sastanak sa predsjednikom opštine Petnjica Samirom Agovićem i njegovim saradnicima.      

„Prof. Vuksanović radi na elaboratu o procjeni uticaja  biljnog prečišćivača na životnu sredinu. Urađena je analiza površinskih voda i zemljišta na lokaciji u Gusarama, gdje se planira izgradnja biljnog prečišćivača.

Do sada je urađeno idejno rješenje i očekuje se da, ukoliko sve bude teklo predviđenom dinamikom, projekat bude gotov do sredine jula.

Moram pomenuti i to da na glavnom projekatu radi slovenačka kompanija „LIMNOS“, dok je izvođač radova građevinska firma „INTERMOST“, ostalo je još da se donese odluka o nadzoru za ovaj projekat“, izjavio je za portal radija predsjednik opštine Samir Agović.

DENIS BOŽOVIĆ